Scopul principal al acestei cercetari este acela de a construi un sistem micro-electro-mecanic (MEMS) compact care analizeaza în mod automat materialele biologice, prin combinarea dispozitivelor microelectronice si microsenzorilor cu sisteme microfluidice. Se propune un microsistem de  analiza biodinamica pentru a înlocui dispozitivele de analiza biochimice in vitro conventionale. Un domeniu de aplicatie semnificativ al acestui microsistem este diagnosticarea clinica. În mod specific pentru diagnosticările clinice, boli sau alte tulburari (cum ar fi hemoragia excesiva) pot fi diagnosticate prin diverse analize biochimice si prin observarea simptomaticii. Alte avantaje ale acestor microsisteme automatizate sunt:

  (i) reducerea dimensiunilor senzorilor la scala speciilor de analizat sporind sensitivitatea (la o singura entitate / molecula);
  (ii) reducerea volumului reactivilor si a costurilor;
  (iii) reducerea timpului de raspuns datorita volumelor mici si concentratiilor mai mari;
  (iv) usor portabile datorita miniaturizarii;
  (v) posibilitatea de diagnosticare sigura;
  (vi) posibilitatea de detectie multi – agent;
  (vii) potentialul de a putea fi folosite in vitro la fel de bine ca si in vivo.

Se doreste dezvoltarea unui biocip pentru diagnosticari clinice, usor de manevrat si ieftin, folosind dispozitive microfluidice complet integrate, care sa poata prelua probele biologice sa le transporte, sa le identifice şi să poată face măsurători rapide noninvazive şi de încredere ale parametrilor metabolici din corpul uman. Microsistemul de analiza biodinamica consta din doua module principale. Primul modul este sistemul microfluidic ce consta din microsistemul de roti dintate si reteaua de microcanale (pentru determinarea coeficientului de transport molecular în fluide biologice), impreuna cu sistemul de nanoelectrozi (pentru detectarea, separarea si diferentierea bioparticulelor) şi rezistorii pentru crearea unor gradienti de temperatura, din care se pot determina coeficientii moleculari de transport ai energiei cinetice a bioparticulelor suspendate in lichid. Al doilea modul este constituit din senzori si circuite electronice pentru detectia si masurarea semnalelor primite de la sistemul microfluidic reprezentat de primul modul. Aceste microdispozitive se bucura de avantajul de a fi compatibile cu tehnologia de fabricaţie siliciu IC. Microsenzorii magnetorezistenţi (GMR) giganţi pot fi proiectati special pentru folosirea detecţiei magnetice a vitezei microangrenajelor cu roti dinţate. Pentru acest scop putem folosi versiunea simplă sau dublă a punţii Wheatstone.