English version

Dezvoltarea Unui Model Conceptual Al Laboratorului De Analiza Pe Un Chip Pentru Separarea Continua A Particulelor Prin Magnetoforeza Si Dielectroforeza


Echipa proiectului


Marioara Avram, director de proiect: CS1, Laborator de Nanotehnologii, IMT-Buc, BSc, MSc, Facultatea de Fizica, Universitatea Bucuresti (1982), BSc, MSc, Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea ‘Politehnica’ Bucuresti (1994), Doctor in stiinte electrice, distinctie summa cum laudae, Universitatea ‘Politehnica’ Bucuresti, 2004.
Proiecte si contracte de cercetare nationale castigate prin competitie in calitate de director: Directorul de proiect a coordonat proiecte de cercetare castigate prin competitie in cadrul programului national ORIZONT 2000 (2pr.), RELANSIN (4 pr.), MATNANTECH (3 pr.), CEEX (1 pr.), NUCLEU (1 pr.). In ultimii 5 ani a condus 8 proiecte complexe de cercetare. Directorul de proiect a participat, ca membru in echipa de lucru sau ca responsabil stiintific, la realizarea obiectivelor a peste 70 proiecte de cercetare complexe (peste 20 ca responsabil stiintific).

Ileana Cernica
, CS I, Laborator de Dezvoltare Prototipuri, IMT-Bucuresti, BSc, MSc, Facultatea de Electronica, Universitatea Politehnica Bucuresti (1982), Doctor in electronica, Universitatea ‘Politehnica’ Bucuresti, 1998.

Roxana Vasilco
, Specialist, Biolog principal, master genetica moleculara, doctorand la UB, Facultatea de Chimie (Interfatarea structurilor biologice cu materiale tehnologice micro si nanofabricate);
Contributia in cadrul proiectului: realizarea modelelor de biologie moleculara; integrarea modelelor teoretice cu rezultatele simularilor numerice; Realizarea modelelor privitoare la proprietatile dinamice ale biomoleculelor.

Adina Bragaru
este doctorand la UB, Facultatea de Chimie (Catedra de Chimie Fizica): Titlul tezei: ”Suprafete nanostructurate modificate chimic si aplicatiile acestora”; Contributia in cadrul proiectului: functionalizarea substraturilor de siliciu nanostructurat, evaluarea performantelor dispozitivelor test de tipul lab-on-chip cu ajutorul GeneTAC UC4 Microarray Scanner, care poate fi folosit pentru a scana cu 2 lungimi de unda (532nm, 635nm), apoi semnalul obtinut fiind preluat si analizat cu softul GeneTAC Integrator; va analiza, statistic, calitativ si cantitativ datele obtinute, folosind baza de date incorporata, pentru determinari genetice. Functionalizarea suprafetelor se va realiza prin mai multe metode, in functie de proprietatile fizice, chimice, mecanice, de adeziune, dar si in functie de hidrofilia si hidrofobia suprafetei si proprietatile moleculelor de interes care vor fi selectate pentru a fi fixate pe substratul nanostructurat.

Andrei Avram
, absolvent al Facultatii de Fizica (2007), doctorand la UPB (prof.dr. ing. Horia Gavrila), titlul tezei: “Cercetarea si Modelarea unor Nanotransportori Magnetici pentru Tratamentul Afectiunilor Neoplazice prin Hipertermie”. Contributia in cadrul proiectului: modelarea nanotransportorilor magnetici pentru aplicatii biomedicale; proiectarea, simularea si optimizarea parametrilor sistemelor microfluidice de separare dielectro-magnetoforetica si studiul curgerii fluidelor ne-newtoniene prin aceste microsisteme; studiul modificarii suprafetelor de Si, sticla, polimeri fotosensibili, elastomeri, prin bombardament cu ioni reactivi in plasme de O2, Ar, CF4, SF6.

 

 

Webmaster