Microsisteme ce se vor dezvolta[...]

 
   
 
   
 

Obiectivele proiectului

  • Filtre reconfigurabile microprelucrate destinate unor front-enduri pentru sistemele de comunicatii mobile "3G" si "beyond 3G" si anume un filtru destinat unui front-end reconfigurabil pentru retelele de comunicatii mobile care suporta standardele: DCS 1800MHz si WLAN 5.2 GHz.
    Filtrele se vor realiza intr-o arhitectura si conceptie originala, prin utilizarea pentru prima data a tehnologiilor de tip MEMS (microprelucrarea de volum si suprafata a siliciului de inalta rezistivitate) structura fiind partial suspendata de o membrana dielectrica din sandwitchul SiO2/Si3N4/SiO2 cu grosimea de 1.5µm.

    Dispozitiv tag pentru un sistem de identificare in unde milimetrice (MMID) la frecventa de 60GHz. Tagul este bazat pe un modul de receptie direct, microprelucrat, realizat prin integrarea monolitica a unei antene foded slot cu o dioda Schottky cu frecventa de taiere >1THz, ambele avand ca suport aceeasi membrana de GaAs, de grosime de 2mm. Dioda din modulul de receptie este o dioda Schottky fara substrat ("membrane Schottky") cu o capacitate mai mica de 10fF si o frecventa de taiere mai mare de 1THz. Tagul va fi functional la o distanta mai mare de 1m.

    Fotodetector in ultraviolet pe GaN utilizand structuri originale pe baza de tehnici de microprelucrare. Detectorul va fi plasat pentru prima data pe o membrana de GaN cu grosimea de 1-2µm. Se vor utiliza procese nanolitografice pentru realizarea structurii MSM interdigitate a fotodetectorului. Se propun de asemenea realizarea si caracterizarea in microunde a unor linii de transmisie CPW depuse pe membrane de GaN, analiza fotoconductiei, si a defectelor in straturi subtiri de GaN.

 

 
 
webmaster