MultiplexGen

Platforma integrata pentru genotiparea multiplexata a HPV – ului


Finantat de:

 
Obiectivele proiectului [inapoi la pagina principala]

Principala problema pe care proiectul MultiplexGen o abordeaza este aceea a detectarii tipurilor HPV malign, in contextul in care in cele mai multe dintre cazuri ele apar in infectii secundare, impreuna cu alte tipuri nemaligne. Detectarea precisa a tipurilor este o mare provocare, deoarece secventele genomice ale HPV manifesta in mod normal un grad inalt de similaritate.

Obiectivul principal este ca la final, analiza datelor noastre sa fie confirmata cu protocolul de analiza standard ELISA (sau RT-PCR), permitand astfel trecerea catre asamblare in dispozitive mai usor de manipulat, pe baza modelului functional inovator ce va fi obtinut, al unui sistem integrat hibrid pentru genotiparea HPV.

O prezentare schematica a provocarilor pe care noi le consideram a fi de mare prioritate si abordarea propusa pentru rezolvarea lor pe parcursul proiectului, este prezentata in diagrama urmatoare:

..............................................

Scopul este acela de a gasi solutii pentru toate etapele de protocol ale genotiparii HPV, pentru ca, in final, sa identificam intr-o maniera exacta si specifica mai multe tipuri HPV intr-o proba, beneficiind de avantajul unei metode rapide, non-invazive si de incredere.

Obiectivul final al acestui proiect este de a transfera noi cunostiinte stiintifice din cercetare catre sectorul public, iar GeneticLab ca partener direct implicat in acest proiect va fi primul beneficiar.

[inapoi la pagina principala]

Proiect coordonat de:

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
http://www.imt.ro/

 

Proiect in parteneriat cu:

  • Genetic Lab SRL
  • Universitatea din Bucuresti, Centrul de Cercetare pentru Chimie Organica Aplicata
Informatii generale   Contact
Proiect finantat in cadrul Programului Parteneriate in domenii de Cercetare Prioritate, Cercetare Proiecte Colaborative de Cercetare Aplicativa PN-II-PT-PCCA-2013-4
Contract Nr. 36/2014.
 

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
Director de proiect: Dr. Mihaela Kusko (Miu)
E-mail: mihaela[dot]miu[at]imt[dot]ro
Tel:  +40-21-269.07.70; +40-21-269.07.74;
Fax: +40-21-269.07.72; +40-21-269.07.76;
Website: www.imt.ro

Copyright © 2014 Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-IMT Bucuresti. Toate drepturile rezervate.