Descrierea proiectului [...]
Obiective [...]
Parteneri [...]
Rezultate [...]
Diseminare [...]
Contact [...]
Home [...]

Descrierea proiectului

Scopul proiectului este dublu :

  1. dezvoltarea unor tehnologii complexe de realizare a unor noi structuri in constructii civile – care pot fi numite “pereti inteligenti”, structuri compozitional noi- ciment-lemn cu includere de nanomateriale pe baza de siliciu acoperite cu straturi subtiri de nanomateriale cu actiune antibacteriana, de autocuratire si avand concentratoare solare realizate cu micromatrici de celule solare cu suprafete nanostructurate atasate structurii;
  2. implementarea unei retele tehnologice integrate care sa polarieze competentele din domeniul unor tehnologii traditionale (constructii civile si prelucrarea lemnului) cu tehnologii considerate motorul unei dezvoltari durabile (micro si nanotehnologiile).

Aceste deziderate impun pe de o parte dezvoltarea de tehnologii de obtinere a nanomaterialelor antibacteriene si cu proprietati de autocuratire (antistatice, hidrofobe si anti grafitti) si concentratoare de energie solara realizate prin procese tehnologice specifice micrositemelor, tehnologii de obtinere a compozitului lemn-ciment cu includere de nanomateriale (in pricipal pe baza de siliciu) cat si tehnologii de compatibilizare a nanomaterialelor  cu substratul compozit. Tehnologii noi de acoperire si tehnologii noi de caracterizare si testare functionala vor fi in mod necesar dezvoltate.

Webmaster