Extinderea functionalitatii Laboratorului NANOSCALE-LAB de

structurare si caracterizare la scara nanometrica
 

 

 
 
 
Ro
Eng

 

Scopul proiectului

Proiectul vizeaza in esenta extinderea capacitatilor laboratorului NanoScaleLab al IMT-Bucuresti prin completarea dotarii sale cu echipamente de inalt nivel si asigurarea conditiilor adecvate desfasurarii activitatilor in spatiile laboratorului.

Laboratorul NanoScaleLab se afla pe platforma tehnologica a IMT-Bucuresti si este parte a unei retele de facilitati, fiind deschis colectivelor din alte institute de cercetare, universitatilor (pentru accesul la educatie al studentilor) si firmelor.

Anterior inceperii proiectului, NanoScaleLab detinea deja citeva echipamente importante destinate configurarii de structuri specifice (structurarii) si caracterizarii la scara nanometrica: EBL (Instalatie de  litografie cu fascicul de electroni) , SEM (Microscop Electronic de Baleiaj), AFM (Microscop de Forte Atomice).

 Scopul specific al acestui proiect a constat in completarea infrastructurii laboratorului pentru  cresterea performantelor si capacitatii de structurare la scara nanometrica, precum si pentru extinderea gamei  metodelor de caracterizare posibile catre caracterizarea nanomecanica.

Prin realizarea acestui laborator se pune la dispozitia comunitatii stiintifice din Romania o facilitate avansata pentru structurarea si caracterizarea la scara nanometrica, unica in tara.

 


webmaster


last update: july 2009