E-Flash News, proiect TGE-PLAT - Nr. 5
4 Mai 2017

Tehnologiile Generice Esentiale (TGE) aplicate in beneficiul IMM-urilor din Romania.

Pentru informatii detaliate privind celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Nanotehnologie: Actualizare anunt seminar national "nano" din 6 iunie 2017. Se primesc rezumate pana la data de 10 mai 2017
IMT (coordonator TGE-PLAT) organizeaza la data de 6 iunie 2017, la Academia Romana, a 16-a editie a Seminatului National de Nanostiinta si Nanotehnologie. Reamintim faptul ca “nanotehnologia” este una din cele 3 tehnologii generice esentiale (TGE) pe care IMT se bazeaza in oferta sa din cadrul TGE-PLAT.

Reluam anuntul. Seminarul din 6 iunie a.c. (Biblioteca Academiei Romane, orele 9-17) este dedicat integral lucrarilor stiintifice. Organizatorii au deja in vedere un numar de lucrari invitate, dar solicita participarea si cu alte lucrari elaborate de catre cercetatori romani, eventual in colaborare cu parteneri din strainantate. Cei interesati sunt invitati sa transmita rezumate, pana la data de 10 mai 2017, ora 14 (detalii pe site-ul www.romnet.net/nano/SNN2017 ). Indiferent daca vor fi prezentate oral sau poster, aceste lucrari sunt eligibile pentru publicarea in extenso intr-un volum in limba engleza care va apare in Editura Academiei, in seria “Micro-and nano-engineering”, serie accesibila si on-line (la adresa www.nano-link.net/mne) .Invitatia de participare (cu sau fara lucrare) se adreseaza atat universitatilor, institutelor si centrelor de cercetare cat si intreprinderilor interesate de domeniu (inscrieri pe site-ul www.romnet.net/nano/SNN2017) .

Elemente noi:

A. Domeniile in care se asteapta comunicari sunt:

- Nanoelectronica si nanofotonica; 
- Nanobiotehnologie si nanomedicina;
- Nanotehnologii si nanomateriale pentru energie;
- Alte aplicatii ale nanotehnologiei;
- Evaluarea si gestionarea riscurilor în nanotehnologie;

B. Se va organiza o sesiune de informare asupra ofertei de expertiza/servicii in domeniul nanotehnologiei (5 min. prezentare orala + poster). Pentru moment exista o oferta a IMT in cadrul TGE-PLAT.

Exclusiv pentru intreprinderi

TGE-PLAT a deschis pe site-ul proiectului un formular de inregistrare pentru accesul la Platforma utilizatorilor. Firmele eligibile pentru finantare prin proiect (activitati de tip B,C,D) vor putea solicita acces pe aceasta platforma. Pentru activitati de tip D este necesar ca intreprinderea sa aiba cercetarea in obiectul de activitate. Solicitarea se va inscrie in formularul care se gaseste la adresa www.imt.ro/TGE-PLAT/extranet.php Tot aici se pot consulta formularele de contract pentru activitati de tip B, C, D care pot fi finantate din bugetul TGE-PLAT.

Management Comunicare TGE-PLAT