Scopul principal al proiectului este obtinerea unor tehnologii care sa permita realizarea unei familii de microbiosenzori piezoelectrici integrati care sa poata detecta tuberculoza (Mycobacterium) in timp real si sa poata fi utilizati in monitorizarea grupurilor cu risc ridicat de imbolnavire prin testare in habitatul acestora. Detectia se va face din mediu lichid si/sau gazos. Tehnica de testare pe subiecti este neinvaziva.
   
 
Scopul proiectului este dublu :
 
  • Dezvoltarea unor tehnologii care sa permita realizarea unei familii de microbiosenzori piezoelectrici care sa poata detecta tuberculoza (Mycobacterium) in timp real si sa poata fi utilizati in monitorizarea grupurilor cu risc ridicat de imbolnavire prin testare in habitatul acestora. Detectia se va face din mediu lichid si/sau gazos. Tehnica de testare este neinvaziva.
 
  • Implementarea unui cluster tehnologic integrat care sa polarizeze competentele din domeniul senzorilor piezoelectrici care sa concentreze cunostintele existente si sa determine o expandare a ariei aplicatiilor
 
Aceste deziderate impun cercetari in 3 directii: obtinerea substratului piezoelectric optim, obtinerea lay-out-ului si a tehnologiei de realizare a microsenzorului, obtinerea materialelor senzitive. Toate acestea vor trebui compatibilizate pentru functionalizarea microbiosenzorului.
   
 
Cluster-ul tehnologic (nu poate fi numit retea tehnologica deoarece este gandit sa fie de dimensiuni mai reduse) urmareste identificarea grupurilor de cercetare (interne si internationale) cu preocupari in domeniul microsenzorilor piezoelectrici, identificarea aplicatiilor existente si posibile ale acestor microsenzori, transferul de cunostinte intre membrii cluster-ului si stabilirea unei strategii de viitor in domeniul microsenzorilor piezoelectrici.