MultiplexGen

Platforma integrata pentru genotiparea multiplexata a HPV – ului


Finantat de:

 
Impactul proiectului [inapoi la pagina principala]

Rezultatele proiectului vor conduce la imbunatatirea calitatii vietii sub diferite aspecte (social, economic, de mediu) si pentru diferite perspective de timp:

  • Impactul asupra IMM: Genetic Lab este specializat in dezvoltarea de kituri PCR usor de utilizat asfel incat tehnologia dezvoltata in acest proiect va duce la cresterea competitivitatii. Aceasta va sustine Genetic Lab sa ajunga intr-o pozitie fruntasa in testarea genetica si in bio-nanotehnologie, si, in consecinta, sa creeze locuri de munca si o noua industrie pentru laboratoarele genetice portabile.
  • Reducerea costurilor in sistemul de sanatate: Produsele dezvoltate in acest proiect vor fi capabile sa scada costurile de sanatate. Genotiparea cu acuratete a HPV si detectia a mai multor tipuri de HPV intr-o singura proba, utilizand avantajul unei metode de diagnostic rapida, neinvaziva si de incredere, va da medicului oportunitatea unui decizii corecte a tratamentului si in cosecinta diminuarea costurilor.
  • O larga gama de aplicatii: Aceasta platforma va putea fi utilizata si pentru alte tipuri de probe: celule tumorale precum si alti agenti patogeni ca  Parainfluenza viruses, Plasmodium, Dengue virus, Fungi,  Mycobacterium, agenti patogeni din alimente cat si medicina veterinara. Cu toate acestea pentru a extinde gama de aplicatii, vor fi necesare cateva modificari precum si dezvoltarea de assays biochimici pentru suportul senzitiv.
  • Siguranta: Tehnologia dezvoltata va fi inofensiva din punctul de vedere al mediului si sigura atat pentru operator cat si pentru pacient. Genotiparea microorganismelor devine un instrument important pentru imbunatatirea rezultatelor tratamentelor si a luarilor decizilor preventive. Cu noua tehnologie dezvoltata in proiect va fi o crestere dramatica a numarului de tipuri detectate.
  • Tehnologia dezvoltata va permite crearea unui numar de brevete.

[inapoi la pagina principala]

Proiect coordonat de:

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
http://www.imt.ro/

 

Proiect in parteneriat cu:

  • Genetic Lab SRL
  • Universitatea din Bucuresti, Centrul de Cercetare pentru Chimie Organica Aplicata
Informatii generale   Contact
Proiect finantat in cadrul Programului Parteneriate in domenii de Cercetare Prioritate, Cercetare Proiecte Colaborative de Cercetare Aplicativa PN-II-PT-PCCA-2013-4
Contract Nr. 36/2014.
 

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
Director de proiect: Dr. Mihaela Kusko (Miu)
E-mail: mihaela[dot]miu[at]imt[dot]ro
Tel:  +40-21-269.07.70; +40-21-269.07.74;
Fax: +40-21-269.07.72; +40-21-269.07.76;
Website: www.imt.ro

Copyright © 2014 Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-IMT Bucuresti. Toate drepturile rezervate.