In memoriam
_________________________________________________________________________________________________________________

INCD pentru Microtehnologie- IMT București anunță cu durere decesul fulgerător al Academicianului Dan Dascălu

Acad. Dan Dascălu a fondat şi a condus în calitate de director şi respectiv director general, Centrul de Microtehnologie (1991), devenit în 1993 Institutul de Microtehnologie, iar în 1996 (după fuziunea cu ICCE), Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-IMT Bucureşti (1996-2011), singura entitate care a supravietuit din Platforma de semiconductori Băneasa.

Faptul că avem astăzi un institut performant, de excelență în domeniul micro-nanoelectronicii și micro-nanotehnologiilor, se datorează în mare masură efortului uriaș, voinței lui de a menține această instituție pe care a condus-o ca director general timp de aproape 20 de ani.

A depus un efort tehnic și managerial în vremuri complicate pentru cercetarea romanească, dovedind ca totul se poate, acolo unde este pasiune, dăruire și competență. Cât de temeinică și de durabilă a fost activitatea Acad. Dan Dascălu se vede și în prezent, când IMT-ul este recunoscut ca unul din cele mai competitive institute naționale de cercetare, cu renume european. A cultivat dorința cercetătorilor de a caștiga proiecte cu participare internațională, în cadrul Programelor Cadru ale Comisiei Europene.

Vă mulțumim, Domnule Academician!

În aceste clipe grele transmitem sincere condoleanțe familiei greu încercate.
Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

Vă invităm să vedeți principalele momente din lunga și bogata sa activitate profesională, prezentate într-un interviu acordat de către Dl. Acad. Dan Dascălu în data de 17 august 2018 la emisiunea Ascultă vocile de azi (realizator Corina Negrea, Radio România Cultural).

De asemenea, vă invităm să urmăriți emisiunea Oameni cu poveste: O viaţă dedicată ştiinţei, avându-l ca invitat pe Dl. Acad. Dan Dascălu (realizator Prof. dr. ing. Liviu Dumitrascu, 2018, București TV)

HOME

top of page

Last update: February, 2021