IMT-Bucharest in PODCA PROJECT (in Romanian)
______________________________________________________________________________________________________________________

 

Proiect

Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei

În cadrul proiectului „Cresterea capacităţii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare şi inovare din România, pentru a răspunde pe termen scurt, mediu şi lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-socială a Romaniei”, cod SMIS, 37609, UEFISCDI s-a angajat să implementeze fluxul de activităţi nr. 4. „Elaborarea unui set de strategii instituţionale pentru Institutele Naţionale de Cercetare –Dezvoltare”.

Principalul obiectiv al fluxului de activităţi este acela de a contribui la dezvoltarea capacităţii de elaborare a strategiilor instituţionale ale INCD.

15 INCD şi-au exprimat interesul faţă de obiectivele proiectului şi au optat pentru participarea la unul sau mai multe dintre fluxurile de activităţi propuse. Conducerea institutului a fost implicată în furnizarea de inputuri consistente pentru evaluarea situaţiei sistemului public de CDI.

Cinci institute naţionale de cercetare- dezvoltare au optat pentru implicarea în fluxul de activităţi ce îşi propunea ca obiectiv facilitarea orientării strategice pentru institutele naţionale de cercetare:

  1. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
  2. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare GeoEcoMar
  3. Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale (INCSMPS)
  4. Institutul de Bioresurse Alimentare (IBA)
  5. Institutul Naţional de Studii şi Cercetări pentru Comunicaţii (INSCC)

Proiectul beneficiaza de expertiza nationala si internationala in domeniul CDI. Astfel, prin implicarea activa a specialistilor angrenati in cadrul activitatilor, s-au obtinut urmatoarele rezultate:

- Analize ale politicilor publice  in domeniul CDI, atat in ceea ce priveste evaluarea proceselor de dezvoltare si implementare a politicilor, cat si a activitatii de inovare desfasurata de institutele nationale de cercetare;
- Analize privind instrumentele si bunele practici in finantarea sistemului public de cercetare- dezvoltare;
- Harta dinamica a ariilor de dezvoltare tehnologica si inovare, in urma unei analize scientometrice si a integrarii datelor economice relevante;
- Modele cadru ale inovarii (bune practici internationale in domeniul inovarii);
- Strategii de dezvoltare institutionala pentru institutele nationale de cercetare- dezvoltare;
- Analize de capital intelectual pentru institutele nationale de cercetare- dezvoltare;
- Carte Alba privind viitorul cercetarii publice in Romania

Orientări strategice pentru INCD - Scenarii posibile de dezvoltare a IMT Bucuresti

Cercetatorii de la Institutul National de Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti s-au intalnit pentru cateva runde de discutii in vederea identificarii capacitatilor institutionale si a niselor de dezvoltare pentru eficientizarea activitatii institutului la orizontul de timp 2020. A rezultat un posibil scenariu de dezvoltare a IMT Bucuresti.

 

Pentru mai multe informații, va rugam sa accesați: http://www.incd2020.ro/

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 
 

HOME

top of page

Last update: April, 2016