Acasa
Despre proiect
Echipa
Rezultate
Contact
         

Titlu proiect: Senzori rezonanţi acordabili folosind ghiduri de undă integrate în substrat, în tehnologie multi-strat
Acronim: ResoSens
Domeniu: Tehnologii informaţionale şi de comunicaţii
Categoria de proiect: Proiect experimental - demonstrativ
Contract Nr. 399PED/2019
Perioada de desfăşurare: 2020 - 2022

Rezultate ResoSens

Propunere brevet invenţie nr. A00679/12 noiembrie 2021

V. Buiculescu, A.M. Baracu, “Configuraţii de circuit de acord şi metode de modificare a frecvenţei de rezonanţă pentru structuri rezonante realizate cu ghiduri integrate în substrat”, cerere de brevet de invenţie A00679, din 12 noiembrie 2021

Rezumat
Invenţia se referă la configurarea circuitelor rezonante bazate pe linii de transmisiune de tip ghid de undă integrat în substrat (SIW), terminate în scurtcircuit, pentru a permite modificarea frecvenţei lor de rezonanţă. Conform invenţiei, un circuit rezonant SIW sau un senzor rezonant SIW cu un port de semnal este convertit într-o structură acordabilă în frecvenţă prin adăugarea unui grup (6) de N elemente de acord (7) amplasate în apropierea peretelui de scurtcircuitare (5). În cazul senzorilor rezonanţi, grupul de elemente de acord (7) poate fi amplasat doar în afara zonei SA, în interiorul căreia sunt definite părtile componente care definesc funcţionarea ca senzori a acestor structuri.
Acordul în frecvenţă al acestor modele de circuit se poate efectua, în funcţie de tipul lor constructiv şi/sau tehnologic, prin (i) îndepărtarea tijelor din metal sau a oricărui strat metalic sau bun conducător de electricitate din interiorul elementelor de acord (7) în care acestea au fost prevăzute, (ii) metalizarea, (iii) formarea unei structuri rigide din pastă conductivă, sau (iv) inserţia unei tije metalice în interiorul elementelor de acord (7), dacă elementele metalice sau conductive, de orice fel, nu sunt prezente sau cele preexistente au fost îndepărtate anterior, folosind orice combinaţie posibilă între aceste elemente: câte unul, câte două, şi aşa mai departe, până la numărul lor maxim din grupul (6).

    

 

Contact

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT Bucureşti

Tel: +40-21-269.07.70; +40-21-269.07.75;

Fax: +40-21-269.07.72; +40-21-269.07.76;

Website: www.imt.ro