tooprolab

 

Descriere:

Proiectul TOOPROLAB se refera la un domeniu nou BioLab-on-a-chip (BioLOC) bazat pe tehnologia biochip-ului electronic. Cercetarea include interfatarea componentelor nano-nano, nano-micro-macro si contactarea dispozitivelor nano si micro cu materiale biologice, cum ar fi molecule organice sau celule vii. Proiectul propus are in vedere doua aplicatii de importanta majora in sanatate: (i) CELL-LOC -Laborator pe un chip pentru investigarea in vitro a activitatii celulelor expuse la solutii de medicament; (ii) DNA-LOC-Laborator pe un chip pentru analize genetice pentru diagnosticare.

Elementele de microfluidica si microsondele pentru dispozitivele propuse se vor realiza utilizind micro- si nanotehnologii pe siliciu. Detectia va consta in masurarea parametrilor electrici si optici ai materialului biologic. Cercetari avansate in domeniul nanoelectronicii sau nanofotonicii se vor desfasura pentru detectia si monitorizarea cu acuratete a materialului biologic. Principalele avantaje ale dispozitivelor BioLOC sunt: utilizare simpla, viteza de analiza mare, consum redus de reactivi si reproductibilitate mare.

In cadrul proiectului se va dezvolta o noua generatie de dispozitive complexe pentru protectia sanatatii de tip BioLOC utilizand micro- si nanotehnologii pe baza de siliciu; datorita versatilitatii lor aceste dispozitive vor putea fi utilizate in scop de cercetare de catre spitale, clinici sau companii producatoare de medicamente sau vor putea fi produse pe cale industriala.

 

tooprolab