EXCEL-IMT

Consolidarea EXCELentei IMT in domeniul micro-nano tehnologiilor inovative si sistemelor inteligente in vederea cresterii impactului asupra domeniilor prioritare de specializare inteligente si de prioritate publica


Despre proiect Rezultate

¤ Rezultate Etapa V/2020:

  • Organizare manifestare științifică: 43th of the edition International Semiconductor Conference CAS 2020
    136 participanți; - Editare volum proceedings; - 22 lucrări prezentate cu prim autor din IMT (14 lucrări la sesiunile de prezentări orale si 8 la sesiunile de prezentări postere).
    Grad de realizare: 100%
    IMT a editat volumul de lucrari prezentate la conferinta „CAS 2020 PROCEEDINGS - 2020 INTERNATIONAL SEMICONDUCTOR CONFERENCE”, cod 978-1-7281-1071-4, Catalog number CFP20CAS-PRT, 282 pagini. După conferința, lucrările științifice publicate in volumul Proceedings vor fi accesibile la nivel internațional, in bazele de date IEEE Xplore Digital Library si ISI WEB OF KNOWLEDGE.
  • Susținerea activităților de protejare a drepturilor de proprietate intelectuala: Depunerea a 14 cereri de brevete naționale, 2 cereri de brevete Europene si menținerea in vigoare a 2 brevete Europene.
    Grad de realizare: 100%
  • Achiziție in  vederea acreditarii analizelor complexe de încercări si fiabilitate: Achizitie 25 de standarde, de la Asociația de Standarde din Romania, standarde care conțin procedurile de testare care triluiesc implementate in laborator, ca o condiție preliminara pentru demararea procesului de acreditare.
    Grad de realizare: 100%
  • Achiziții servicii de mentenanță/upgrade pentru echipamente tehnologice, de caracterizare si spatii de lucru (camere curate), piese de schimb si consumabile: 9 servici de mentenanță/upgrade pentru echipamente tehnologice, de caracterizare si spatii de lucru tehnologice (camere curate)
    Grad de realizare: 100%
  • Acces electronic la literatura științifică (cofinanțare proiect AnelisPlus 2020): Asigurare acces surse de informare științifică la nivel de institut–abonament la 11 surse informare - baze de date/platforme de reviste științifice în text integral și baze de date bibliografice și bibliometrice.
    Grad de realizare: 100%
  • Achiziții servicii de mentenanță/upgrade pentru software științific: achiziționarea a 2 servicii de mentenanța/upgrade pentru software științific: COMSOL Multiphysics si OPTI FDTD
    Grad de realizare: 100%
  • Stagii formare/ instruire tineri: 1 stagiu la CEMATEP, HMU Crete, Heraklion, Greece.
    Grad de realizare: 100%
  • Mobilități pentru participări la manifestări științifice si prezentare lucrări: - 1 participare la conferință, 1 lucrare prezentata si 3 lucrări publicate in reviste ISI.
    Grad de realizare: 100%

¤ Rezultate Etapa IV/2020:

  • Formare/instruire stiintifica, experimentala. Cresterea competentelor prin colaborari.
    Grad de realizare: 100%
    Stagii, mobilitati pentru informare, documentare, propuneri proiecte: Formare/instruire stiintifica, experimentala. Cresterea competentelor prin colaborari - 2 stagii/ 4 mobilitati  pentru informare si propuneri proiecte
  • Cresterea calitatii activităților de CD si servicii științifice in micro-nanotehnologie oferite.
    Grad de realizare: 100%
    Activitate de sustinere  a managementului  calitatii prin recertificare anuala si extinderea acoperirii certificarii existente ISO 9001:2015 a infrastructurii IMT-MINAFAB - Cresterea calitatii activităților de CD si servicii științifice in micro-nanotehnologie oferite: 1 recertificare, 1 extindere certificare ISO 9001:2015
  • Investitie in infrastructura CD pentru dezvoltare directie noua.
    Grad de realizare: 100%
    Dotare laborator pentru sustinerea  dezvoltarii noii directiei - Tehnologii cuantice: Investitie in infrastructura CD pentru dezvoltare directie noua Analizor de spectru optic. Thorlabs OSA 202C, un instrument de precizie care determina atat spectrul optic emis de o sursa de lumina de tip laser sau LED cat si caracteristica spectrala a unui dispozitiv sau sistem fotonic.
  • Eficientizare/modernizare a facilitatilor de cercetare. Creşterea performanţelor si eficacitatii serviciilor.
    Grad de realizare: 100%
    Achizitie servicii de amenajare/reamenajare spatiu tehnologic si experimental pentru servicii de fotolitografie
    Activitatea si-a propus eficientizare/modernizare a facilitatilor de cercetare Creşterea performanţelor si eficacitatii serviciilor: - 1 spatiu amenajat, - 1 spatiu reamenajat.
  • Cresterea presigiului si  a vizibilitatii internationale.
    Grad de realizare: 100%
    Mobilitati pentru  participare la manifestari stiintifice internationale Activitate realizată: 1 participare si prezentare o comunicare - Cresterea presigiului si a vizibilitatii internationale
  • Eficientizare/modernizare a facilitatilor de cercetare; Asigurarea  functionarii  la parametrii a echipamentelor.
    Grad de realizare: 100%
    Activitatea are ca rezultat eficientizarea/modernizarea facilitatilor de cercetare; Asigurarea  functionarii  la parametrii a echipamentelor. Indicator de rezultat: 5 servicii de mentenanta/upgrade; achizitii consumabile, piese schimb. 5 servicii mentenanta pentru echipamentele: PlasmaLab System 400 / Oxford Instruments Plasma Technology, Ltd. (2015), Spectrometru FTIR Tensor 27, Analizor vectorial de retea VNA - Vector Network Analyzer ANRITSU, Spectrometru in infraroșii cu transformata Fourier FTIR Vertex 80v si Spectrometrul cu transformata Fourier FT Raman RAM II.

¤ Rezultate Etapa III/2019:

  • Organizare manifestare științifică: 42nd edition  International Semiconductor Conference CAS 2019 Inovare, Eveniment științific internațional, sub egida IEEE.
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata: A fost organizata a 42-a ediție a conferinței „International Semiconductor Conference CAS 2019”, Eveniment științific internațional, sub egida IEEE. Conferința reprezintă un forum recunoscut pe plan internațional ce reunește anual specialiști din institute de cercetare, universități si din industrie si asigura diseminarea eficienta a informațiilor de ultima ora din domenii aflate in continua evoluție si diversificare: dispozitive semiconductoare si circuite microprelucrate de foarte înaltă frecventa, nanotehnologii si materiale nanostructurate, respectiv nanoelectronica.
    In cadrul acestei activități au fost decontate cheltuielile pentru participarea echipei de organizare si pentru un număr de 8 autori din IMT, care au prezentat 9 lucrari stiintifice.
     - 65 participanți din IMT București; - Editare volum proceedings; - 9 lucrări prezentate din IMT.

  • Stagii de cercetare si instruire, mobilitati pentru participare la conferinte      
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata: Stagii de cercetare si instruire, mobilități pentru participare la conferințe: 4 Stagii de cercetare si instruire, 1 mobilitate pentru participare la conferință.

  • Asigurare acces surse de informare științifică la nivel de institut-11 surse informare științifică (abonament)     
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata: Asigurare acces surse de informare științifică la nivel de institut – abonament la 11 surse informare - baze de date/platforme de reviste științifice în text integral și baze de date bibliografice și bibliometrice. Baze de date bibliometrice pentru determinarea performantei științifice a cercetătorilor cat si performantelor instituționale, informare cu privire la tendințele privind direcțiile de cercetare actuale si de viitor.

  • Dezvoltarea capacitații laboratorului de caracterizare prin achiziție dotare modul up-grade pentru analize Raman
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata: Achiziționare Modulul THz-Raman destinat extinderii capabilității spectrometrului Raman LabRAM HR 800, existent in institut.

  • Activitati de mentenanta echipamente tehnologice si spatii de lucru  din cadrul celor doua centre de cercetare din IMT.
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata: Activități de mentenanță echipamente tehnologice si spatii de lucru  din cadrul celor doua centre de cercetare din IMT - mentenanță pentru 3 echipamente.     
  • Dotare laborator experimental pentru sustinerea directiei noi Sanatatea si securitate societala si de mediu
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata: S-a achiziționat un echipament Analizor de vibrații nanometrice de la SIOS Messtechnik pentru realizarea de măsurători de mare sensibilitate ale proprietăților dinamice si deplasării statice ale microstructurilor, MEMS-urilor si ale dispozitivelor de tip cantilever cu dimensiuni de zeci sau sute de micrometri
  • Achiziții servicii de mentenanță/upgrade pentru software științific      
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata: Achiziții 2 servicii mentenanță/upgrade software științific COMSOL Multiphysics si
    ANSYS Multiphysics Academic Research  
  • Achiziții servicii de întreținere echipamente, piese schimb, consumabile
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata: Achiziții servicii de întreținere echipamente, piese schimb, consumabile pentru 4 echipamente: Microscopul electronic de baleaj SEM din cadrul Centrului IMT-MINAFAB, LPX-CVD and ProLDS/Surface Plasma Technology Systems, Ltd. si PlasmaLab System 400/Oxford Instruments Plasma Technology, Ltd.
  • Achiziție servicii in vederea acreditarii analizelor complexe de încercări si fiabilitate - cursuri de pregătire a operatorilor.
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata: Achiziție servicii in vederea acreditarii analizelor complexe de încercări si fiabilitate - cursuri de pregătire a operatorilor. 1 etapa de acreditare finalizata.
    3 cercetatori din IMT
  • Mobilități pentru comunicarea rezultatelor științifice
    Grad de realizare: 100%
    Activitate realizata:Mobilități pentru comunicarea rezultatelor științifice - 8 participări la conferințe științifice si prezentări de comunicări științifice; 1 participare la conferință științifică in calitate de membru in comitetul de program si pentru promovarea instituțională a IMT București.

¤ Rezultate Etapa II/2019:

  • Organizare manifestare științifică internațională: EuroNanoForum 2019, Bucuresti. S-a organizat evenimentul stiintific international in colaborare cu Comisia Europeana -  EuroNanoForum 2019 (NANOTECHNOLOGY AND ADVANCED MATERIALS PROGRESS UNDER HORIZON2020 AND BEYOND), 12–14 iunie 2019, Palatul Parlamentului, Bucuresti, Romania                           
    Grad de realizare: 100%
  • Achiziții servicii informatice pentru administrație. S-a achiziționat software pentru eficientizarea activităților serviciilor financiar-contabile.
    Grad de realizare: 100%
  • Sustinerea managementului calitatii prin recertificare si extinderea certificării existente ISO 9001:2015 a infrastructurii IMT-MINAFAB. S-a realizat auditul de verificare recertificare ISO 9001:2015 si extinderea perioadei de valabilitate a certificării ISO 9001:2015, audit efectuat de firma TÜVKarpat (https://tuvkarpat.ro/), reprezentantul in România al firmei TÜV Thüringen, prin auditorul investigator autorizat, in data de 21 mai 2019. Ca urmare a conformității cu criteriile auditului, auditorul investigator a confirmat că organizația este capabilă să presteze produse/servicii pe baza standardului de calitate internațional (ISO 9001:2015), acordând ca urmare certificatul nr. 368/21.06.2019, de extindere anuală.
    Grad de realizare: 100%
  • Dotare laborator pentru susținerea dezvoltării noii direcții -Tehnologii cuantice. S-a achiziționat  un echipament criogenic performant, de testare electrica la frecvente înalte si joase in prezenta unui câmp magnetic, investiție necesara pentru a dezvolta si susține o noua direcție de cercetare, in special „quntum computing”, domeniu de frontiera, care se înscrie in tehnologiile viitorului.
    Grad de realizare: 100%
  • Stagii de instruire, mobilități pentru personalul CD. Au fost finanțate si realizate 6 stagii de instruire pentru cercetătorii din IMT București la instituții de prestigiu din Europa (CEMATEP, TEI Crete, Heraklion, Greece; CNM - CSIC Barcelona, Spain; Ultrafast Nanophotonics Group, LIDYL/Attophysics Labs, Paris, France).
    Grad de realizare: 120% (s-a depasit indicatorul propus: 5 stagii propuse 6 realizate)
  • Mobilitati pentru participare conferinte si prezentare comunicari stiintifice. Au fost finantate participarile la conferințe internaționale pentru 8 cercetători din IMT București, cercetători care au susținut 8 comunicări științifice la 5 conferințe internaționale. Cercetătorii din IMT Bucureștii au prezentat rezultatele cercetărilor prin prezentări si lucrării științifice, au promovat activitatea de cercetare din IMT București si au stabilit contacte cu posibili parteneri pentru viitoare colaborări in proiecte de cercetare si transfer de tehnologii către industrie.
    Grad de realizare: 140% (s-a depasit indicatorul propus: 5 comunicari propuse/8 comunicari realizate)

¤ Rezultate Etapa I/2018:

    

  • Eveniment științific pentru diseminare - Organizare manifestare științifică: Seminarul de Nanștiință si Nanotehnologii, - S-a organizat  A 17-a ediție a SEMINARULUI NATIONAL de NANOSTIINTA si NANOTEHNOLOGIE (SNN2018) - Cooperarea europeană în nanotehnologie, 7 noiembrie 2018, Amfiteatrul "I.H. Radulescu", Biblioteca Academiei Romane
    Grad de realizare: 100%
  • Asigurare acces electronic la literatura științifică. Prin cofinanțarea proiectului AnelisPlus2020 s-a asigurat accesul cercetătorilor din IMT București la literatura științifică, si anume la 11 surse informare: baze de date cu conținut de text din jurnale științifice, cărți, patente, standarde si baze de date bibliometrice. De asemenea,  s-a asigurat accesul la baze de date bibliometrice pentru determinarea performantei științifice a cercetătorilor cat si performantelor instituționale, informare cu privire la tendințe si direcțiile de cercetare actuale si de viitor.
    Grad de realizare: 100%
  • Eficientizare/modernizare a facilitaților de cercetare; Asigurarea funcționării echipamentelor si programelor software. S-au achiziționat servicii de mentenanță/reparați, precum si piese de schimb si consumabile  pentru echipamentele si programele software care au necesitat up-gradare sau service:
    • Achiziție Serviciu mentenanța echipament Analizor Vectorial de Rețele VNA;
    • Achiziție: Mentenanță pentru produsul software ANSYS - Academic Multiphysics Campus Solution pentru 2019;
    • Achiziție materiale pentru servicii tehnologice;
    Grad de realizare: 100%

¤ Proiect coordonat de:

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU MICROTEHNOLOGIE - IMT BUCURESTI
http://www.imt.ro/

 

¤ Proiect finantat de:

Informatii generale   Contact

Proiect finantat de Programul 1 – Dezvoltarea sistemului național de cercetare –dezvoltare, Subprogramul 1.2 – Performanță instituțională Proiecte de dezvoltare instituțională – Proiecte de finanțare a excelenței în CDI, PN-III-P1-1.1-PD-2016-0535
Numar de contract: 13 PFE/16.10.2018

 

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU MICROTEHNOLOGIE - IMT BUCURESTI
Director deproiect: Dr. Miron Adrian DINESCU
E-mail: [email protected]
Telefon:  +40-21-269.07.70/ int 267; +40-21-269.07.74;
Fax: +40-21-269.07.72; +40-21-269.07.76;
Website: www.imt.ro

Copyright © 2018 IMT Bucharest. All Rights Reserved