elotransp

 

 

Descriere proiect

Proiectul se incadreaza intr-o arie noua de cercetare la nivel european si mondial, si anume Electronica transparenta care reprezinta o tehnologie noua, in dezvoltare in stransa corelare cu stiinta nanomaterilelor si nanocompozitelor, pentru producerea de dispozitive si circuite electronice si optoelectronice transparente.

Proiectul ELOTRANSP prin tematica abordata si obiectivele propuse  se inscrie in prioritatea tematica 1.7. Nanoelectronica, Fotonica si Micro/nanosisteme integrate si in obiectivul specific 1.7.4 Electronica transparenta din cadrul directiei 1-Tehnologia informatiei si comunicatii a Programului 4.

ELOTRANSP este un proiect complex care are ca scop dezvoltarea de procese si dispozitive pentru domeniul Electronicii transparente si va fi indeplinit prin elaborarea de procese tehnologice pentru obtinerea straturilor subtiri oxidice si de nanocompozite polimerice transparente si conductive pe substrat transparent (sticla si flexibile-PET), metode de caracterizare pentru materiale nanocompozite si nanostructurate si elaborarea si experimentarea de componente electronice si optoelectronice transparente.

Realizarea proiectului va conduce la  aducerea unui plus de cunoastere prin noi procese si dispozitive in acest nou domeniu, Electronica transparenta, la dezvoltarea domeniului in tara cu impact asupra participarii la competiile europene si atragerea tinerilor in domenii noi de cercetare.

 

elotransp