MiMoSa

Metode noi de monitorizare a sarcinii si diagnostic prenatal

Proiect finantat de:

 

Acasa Obiective Rezultate Diseminare


¤ Obiective:

Obiectivul proiectului complex este realizarea de noi metode de diagnostic pentru monitorizarea femeii gravide și a fătului în scopul evitării complicațiilor care le pun viata în pericol prin realizarea unor dispozitive biomedicale asociate cu protocoale de utilizare.  

Proiectul Complex „Metode noi de monitorizare a sarcinii si diagnostic prenatal” isi propune realizarea de noi metode de diagnostic prin realizarea unor dispozitive biomedicale pentru monitorizarea femeii gravide si a fatului in scopul evitarii complicatiilor care le pun viata in pericol. Acesta va avea in componenta 4 Proiecte, dupa cum urmeaza: 

1. Screening PRenatal neinvaziv folosind ADN fetal liber circulant extras din sânge matern. Va realiza un chip pentru detecția neinvazivă a genei SRY, însoțit de protocol de lucru pentru un nou tip de analiză neinvazivă utilizată în diagnosticul precoce prenatal; 
2. Microsenzori neinvazivi pentru aplicatii in monitorizarea continua a glucozei in timpul sarcinii. Proiectul își propune realizarea tehnologiei pentru un senzor de glucoza neinvaziv care măsoară nivelul glicemiei din saliva. Proiectul va ajuta la monitorizarea continua a glicemiei femeilor insarcitate, evitand pericolele legate de inflamatii si infectii, uzual intalnite in cazul metodelor invazive; 
3. Evaluarea RIscului de NAştere prematură datorat infecţiei cu HPV- EVA-RINA. Proiectul își propune studii clinice privind implicarea infecției cu HPC în declanșarea de nașteri premature și va folosi ca metodă de investigare și monitorizare structuri tip microarray pentru genotipare; 
4. Sistem wireless multi-senzor de monitorizare si clasificare a activitatii fetale si a contractiilor uterine pe parcursul sarcinii. Proiectul isi propune dezvoltarea unui sistem inteligent, care va fi compus dintr-o retea wireless de senzori purtabili si o unitate centrala de achizitie, prelucrare si analiza a semnalelor furnizate de reteauau de senzori. 

In proiectul complex sunt prezentate elementele de noutate, descrierea amanuntita a activitatilor, modul de lucru  intre parteneri, rezultatele asteptate si livrabilele care au in medie un TRL 5, ceea ce implica realizarea tuturor proiectelor componente la un nivel tehnologic ridicat, echivalent testarii in laborator. 

[inapoi la pagina principala]

 

¤ Proiect coordonat de:
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
http://www.imt.ro/
 

¤ Date generale despre proiect:

  • Durata proiectului: 30/03/2018- 30/06/2021
  • Bugetul proiectului: 5.287.500 RON
  • Domeniu: Sanatate
¤ Parteneri:
Informatii generale   Contact

Proiect finantat in cadrul PNIII, Subprogramul 1.2 Performanta institutionala
PROIECTE COMPLEXE REALIZATE IN CONSORTII CDI (PCCDI)
PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0820,
Contract Nr. 67PCCDI/ 2018.

 

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
Director de proiect: Dr. Monica Simion
E-mail: monica[dot]simion[at]imt[dot]ro
Tel:  +40-21-269.07.70/ int 18; +40-21-269.07.74;
Fax: +40-21-269.07.72; +40-21-269.07.76;
Website: www.imt.ro

Copyright © 2017-2019. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-IMT Bucuresti. Toate drepturile rezervate.