Webmaster

Studierea ansamblurilor nanocompozite membrane-electrocatalizatori
pe siliciu pentru aplicatii in celule de combustie

 

 

Proiect coordonat de Institutul National de Cercetare- Dezvoltare pentru Microtehnologie, IMT-Bucuresti, finantat de catre Consiliul National al Cercetarii din Institutul Superior- CNCSIS.

Numarul contractului: ID_883/ 2007

**************

Despre proiect |||

Proiectul propus are ca scop utilizarea Si-ului si a proceselor specifice tehnologiei sistemelor micro-electro-mecanice (MEMS) pentru dezvoltarea de noi arhitecturi care sa functioneze ca o celula de combustie miniaturizata, ca de exemplu: procese fotolitografice, corodari, depunere de filme subtiri, tratamente termice. [...mai multe]

 

Obiective

Obiectivul general al proiectului consta in proiectarea si realizarea, utilizand micro- nanotehnologii pe siliciu, a unor arhitecturi noi membrana- catalizatori pentru dezvoltarea de celule de combustie miniaturizate, cu potential de aplicatii in domenii prioritare ca: electronica portabila, industria militara, industria dispozitivelor medicale implantabile.
[...mai multe]

Rezultate

Rezultatele obtinute vor permite punerea la punct a unor modele teoretice si experimentale de cresterea a eficientei celulelor de combustie miniaturizate. Tema propusa este interesanta atat din punctul de vedere al cunostintelor de fizica, cat si a celor de chimie care sunt necesare sau care vor fi dobandite in timpul derularii proiectui.
[...mai multe]
New! Etapa 2008- rezumat [...]

 

Contact |

CO - Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT- Bucuresti
Strada Erou Iancu Nicolae nr. 126A, 077190
Bucuresti, ROMANIA
Telefon: 021.490.80.85; Fax: 021.490.82.38
Website:  www.imt.ro
Director de proiect- Dr.Mihaela Miu [...mai multe]