INTEGRAPH

Graphena sintetizată prin CVD termic și integrată în dispozitive microfluidice pentru aplicații biomedicale

Finantat de:

 
Home Descriere Obiective Activitati Contact

Obiectivele proiectului

In cadrul proiectului dorim sa investigam dezvoltarea sistemelor microfluidice prin incorporarea monostraturilor de grafena, si testarea fezabilitatii pentru aplicatii biomedicale. Tintim 3 aplicatii posibile: 

  • Agent antibacterian 
  • Senzor electro-mecanic pentru curgeri microfluidice 
  • Senzor electric pentru detectia nespecifica a particulelor 

Agent antibacterian: vom extinde studiile pe o gama mai larga de bacterii, pentru a investiga efectele asupra mai multor tipuri dar si pentru a evidentia efectele antibacteriene ale grafenei transferate pe diferite tipuri de substraturi. La finalul acestui studiu vom incorpora monostraturi de grafena pentru a evalua posibilitatea de a fabrica sisteme microfluidice cu functie antibacteriana integrate. 

Senzor electro-mecanic pentru curgeri microfluidice: vom dezvolta un process de fabricatie pentru a integra membrane de grafena in sisteme microfluidice. Studiile au aratat ca membranele de grafena pot rezista la presiuni de 3,5 GPa pana la 8 GPa, ceea ce le face potrivite pentru aplicatii de presiune inalta. Pe langa proprietatile electrice demonstrate, dorim sa exploatam aceasta rezistenta mecanica pentru a produce senzori de presiune integrati in dispositive microfluidice.

Senzor electric pentru detectia nespecifica a particulelor: dorim sa exploatam modificarea conductibilitatii electrice datoarata interactiei cu particule sau alte materiale. Pentru aceasta, vom fabrica membrane de grafena pentru a permite transportul balistic de suprafata. Vom studia modificarea conductibilitatii electrice atunci cand pe suprafata sunt atasate nanoparticule, dar si pragul de detectie, pentru a evalua posibilitatea de a utiliza grafena ca sensor pentru detectia nespecifica a celulelor in sisteme microfluidice.

[mergi la pagina principala]

¤ Proiect coordonat de:

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-
IMT Bucurestittp://www.imt.ro/

in parteneriat cu:

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara

Informatii generale   Contact
Proiect finantat in cadrul PNIII, Subprogramul 2.1. Competitivitate prin cercetare, dezvoltare şi inovare,
Proiect experimental demonstrativ,
PN-III-P2-2.1-PED-2016-0123,
Contract Nr. 119/2017.
 

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
Director de proiect: Dr. Adrei Marius AVRAM
E-mail: andrei[dot]avram[at]imt[dot]ro
Tel:  +40-21-269.07.70/ int 47; +40-21-269.07.74;
Fax: +40-21-269.07.72; +40-21-269.07.76;
Website: www.imt.ro

Copyright © 2017-2019. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-IMT Bucuresti. Toate drepturile rezervate.