E-News, proiect TGE-PLAT - Nr. 11
Tehnologiile Generice Esentiale (TGE) aplicate in beneficiul IMM-urilor din România.

Pentru informatii detaliate privind celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
30 Mai 2019
Activități în cadrul proiectului TGE-PLAT

Activitățile de tip A.  Stimularea transferului de cunoștințe

  • Sub-activitatea A1. Identificarea și formularea ofertei de expertiză și rezultate
    Va invitam sa accesati Broșura privind oferta de expertiză, servicii CD și echipamente a IMT București  pentru domeniile microsenzori, componente fotonice, dispozitive și sisteme pentru unde milimetrice.  În broșură sunt prezentate expertiza, facilitățile tehnologice și serviciile de simulare/modelare/proiectare asistată de calculator, de procesare tehnologică, de caracterizare, de fiabilitate și caracterizare în înalta frecvență, pe care IMT le pune la dispoziție partenerilor din industrie. 

  • Sub-activitatea A2. Asistentă directă acordată întreprinderilor.
    Au avut întâlniri cu firmele EQ HEALTH SRL, SC Ophir Optics SRL si Junkoeco SRL pentru identificarea din oferta de expertiză a IMT a serviciilor CD care se potrivesc cu nevoile și cerințele afacerii întreprinderilor si pentru a vedea care sunt posibilitățile concrete de sprijin din partea IMT.

  • Sub-activitatea A3. Organizarea de întâlniri individuale cu întreprinderile.
    Au avut intâlniri cu firmele EQ HEALTH SRL, SC Ophir Optics SRL, Junkoeco SRL, R&D Consultanta si Servicii SRL, PRO OPTICA SRL.

  • Sub-activitatea A.5. Identificarea de noi potențiali beneficiari ai transferului de cunoștințe.
    Specialiștii ITT din proiect au identificat noi potențiali beneficiari ai transferului de cunoștinte și discuta oportunitatile de colaborare cu Centre de Transfer Tehnologic. S-a semnat un Acord de colaborarea cu Centrul de Transfer Tehnologic pentru Materiale Avansate AVANMAT, al IMNR.

Activitățile de tip B și C.

Vă reamintim că este deschis apelul de proiecte de tip B- accesul întreprinderilor la facilități, instalații, echipamente și tip C- Activitați de transfer de abilitați/ competențe CD și de sprijinire a inovării: http://www.imt.ro/TGE-PLAT/apel_proiecteB,C.php. Apelul de proiecte este cu depunere continuă, până la epuizarea fondurilor alocate.

Activitățile de tip D.  Activități de cercetare-dezvoltare în colaborare efectivă

Începând din 8 martie 2018 sunt în implementare 6 proiecte de cercetare-dezvoltare în colaborare efectivă cu firme:

  • Sistem de imagistică pasivă cu unde milimetrice pentru scanarea rapidă a persoanelor, cu aplicație in domeniul securității (ACCENT PRO 2000 SRL-IMT)
  • Sistem Optic Formator de imagine de înaltă calitate, cu elemente optice difractive, în domeniul spectral LWIR, destinat sistemelor multisenzor (PRO OPTICA SA-IMT)
  • Platformă senzitivă cu senzor SAW pentru detecția de gaze inflamabile, potențial explozive (SC ROM-QUARTZ SA- IMT)
  • Dezvoltarea unei tehnologii pentru realizarea de microparticule holografice metalice de securitate (SC OPTOELECTRONICA-2001 SA- IMT)
  • Sistem optic formator de imagine folosind componente "Free-Form" (FF) și tehnologie de realizare a acestora (ROVSOL SRL- IMT)
  • Microsenzori electrochimici pentru detecția rapidă și selectivă a pesticidelor (SC DDS DIAGNOSTIC SRL - IMT)
Informații de interes pentru firme

  • TRANSFERUL TEHNOLOGIC ȘI FIRMELE INOVATIVE: CONCEPTE, METODE ȘI INSTRUMENTE ȘTIINȚIFICE SUPORT
    Serie de prezentări - Sub această denumire generică, s-a deschis o serie de prezentări de concepte de bază, metode și instrumente știintifice de suport pentru un transfer tehnologic eficient, transfer potențial generator și catalizator al inovării în companiile industriale colaboratoare ale IMT-București, prezente și viitoare.

Vă propunem spre studiu un nou articol: Dificultăți în experimente, atenuabile (mitigated) prin abordări statistice și principii de bază, suport în proiectarea unui experiment"- autor Dr. Nicolae (Nichi) Varachiu, IMT-București, specialist proprietate intelectuală și transfer tehnologic în cadrul proiectului TGE PLAT.

Toate articolele pot fi consultate aici.

Informații privind evenimente de interes general pentru domeniul proiectului
  • EURONANOFORUM 2019- NANOTECHNOLOGY AND ADVANCED MATERIALS PROGRESS UNDER HORIZON2020 AND BEYOND
    12-14 iunie 2019, Palatul Parlamentului, Bucuresti

    In perioada 12-14 iunie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti va avea loccel mai important forum european din domeniul nanotehnologiilor si materialelor avansate.

    Evenimentul va facilita și stimula dezbateri între reprezentanți din zona de cercetare și diverse parți interesate, din educație, industrie, factori de decizie. Ediția ENF de anul acesta are ca temă generală “Nanotechnology and Advanced materials under Horizon2020 and beyond” (nanotehnologii și materiale avansate pe parcursul Horizon 2020 și după).

    Pe scurt despre EuroNanoForum 2019:

    ·  Cea mai mare conferință europeană de networking, axată pe nanotehnologii și știința materialelor avansate, inovație și afaceri;
    ·  Adresat comunității științifice, reprezentanților din industrie, cercetare și inovație și factorilor de decizie;
    ·  Oferă oportunități excelente de a dezbate rezultatele de ultimă oră din cercetare și implementările industriale de succes, formarea și consolidarea parteneriatelor între inițiativele de cercetare și mediul industrial.
    ·  Sunt asteptați peste 500 de participanti.
    ·  Aproximativ 100 de invitați recunoscuți la nivel european vor susține prezentări;
    ·  Peste 125 de înscrieri la sesiunea de postere: https://www.euronanoforum2019.eu/posters/
    ·  Oportunitatea de a participa la sesiunea de brokeraj: https://www.euronanoforum2019.eu/brokerage-event/
    ·  Oportunitatea  de a participa la expoziția industrială și de cercetare ce va fi deschisă pe toată durata evenimentului: https://www.euronanoforum2019.eu/exhibition/. Detalii despre expozantii inscriși găsiți aici.

    Toate detaliile evenimentului vor fi disponibile la adresa: https://www.euronanoforum2019.eu/

    Înregistrarea la eveniment se face la adresa: https://www.euronanoforum2019.eu/registration-form/.

    Participarea la eveniment este condiționata de obținerea acreditării (termen limita 2 iunie) și se aplică tuturor evenimentelor organizate pe perioada deținerii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Puteți solicita acreditarea pentru EURONANOFORUM2019 completând formularul: https://accreditation.romania2019.eu/events/conference/V7d6xbRn1Woy205wEJm4QAYrpqdXVDpOvKB8PgeZ3zMNkLjaql.



  • ECSEL JU Symposium 2019, 17-18 iunie 2019, București

În perioada 17 – 18 iunie 2019 va avea loc la Palatul Parlamentului din București, cel de-al 3-lea Simpozion al Întreprinderii Comune „Electronic Components and Systems for European Leadership”.
Actori europeni și globali din domeniul componentelor și sistemelor electronice (ECS), din industrie, cercetare și comunități financiare, precum și factori de decizie și parteneri internaționali se vor reuni pentru a discuta și evalua evoluțiile majore din cadrul sectorului ECS în Europa.
Evenimentul va oferi oportunități proiectelor finanțate de ECSEL JU de a-și prezenta progresele și rezultatele până în prezent, de a disemina realizările științifice și tehnologice. Acest eveniment este organizat sub auspiciile Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene.

Detalii despre eveniment găsiți la adresa: https://ecseljusymposium2019.eu/. Termenul limită pentru înregistrare este 2 iunie 2019.

  • Innovative Enterprise Week, 19 - 21 iunie 2019, Universitatea Politehnica București

În perioada 19 – 21 iunie 2019 va avea loc la Universitatea Politehnica din Bucuresti conferința Innovative Enterprise Week Bucharest, organizată de UEFISCDI în colaborare cu Ministerul Cercetării și Inovării și Comisia Europeană, sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Pe parcursul celor trei zile, conferința se va concentra pe trei subiecte principale, în linie cu viitorul Program de cercetare și inovare al UE (2021-2027) – Orizont Europa: Pathfinder, Accelerator, Instrumente financiare.

La eveniment sunt asteptați decidenți politici, comunitatea științifică, cercetători, investitori, reprezentanți ai mediului de afaceri. Pe scena vor urca speakeri de prestigiu, care vor aborda cele mai importante subiecte în finanțarea inovării aflate în dezbatere astăzi. Evenimentul permite o participare la scara largă a reprezentatilor organizațiilor interesate de sprijinirea și încurajarea excelenței științifice și inovării.

Participarea la eveniment este gratuită, în baza unei înregistrări online la adresa: https://innoenterprisebucharest2019.eu/register.html

Mai multe informații despre conferință sunt disponibile la adresa: https://innoenterprisebucharest2019.eu/

Management Comunicare TGE-PLAT