E-News, proiect TGE-PLAT - Nr. 2

7 MARTIE 2017

Tehnologiile Generice Esentiale (TGE) aplicate in beneficiul IMM-urilor din Romania.

Pentru informatii detaliate privind celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Activitati in cadrul proiectului TGE-PLAT

Activitatile de tip A.  Stimularea transferului de cunostinte

Subactivitatile A1 au continuat prin elaborarea unor oferte detaliate de expertiza/servicii. Noile oferte elaborate vor fi accesibile pentru intreprinderile interesate prin intermediul unor platforme electronice de comunicare (pagina web cu parola numita si pagina Extranet). Detalii apar mai jos.

Un exemplu de oferta de servicii este cel legat de 3D printing folosind polimeri, oferta care este descrisa in detaliu aici. Pentru cei interesati, exista si o evaluare a costurilor acestui serviciu, elaborata pe baza unei metodologii specifice.

Reamintim faptul ca pe pagina de web a proiectului, la adresa www.imt.ro/TGE-PLAT/oferta_detaliata_IMT.php  exista o oferta de expertiza a IMT pe cele trei directii CD specifice TGE-PLAT. Activitatile in beneficiul intreprinderilor care sunt finantabile prin TGE-PLAT sunt si ele disponibile la adresa www.imt.ro/TGE-PLAT/info_firme.php

Platforma electronica de comunicare asigura schimbul de informatii cu intreprinderile care satisfac conditiile necesare pentru a fi finantate in cadrul TGE-PLAT. Pe aceasta platforma firmele au acces la informatii specifice necesare accesarii fondurilor, alaturi de oferta detaliata de expertiza/servicii a IMT. Detalii privind structura si modul de operare al platformei apar aici.

Subactivitatile de tip A2 (asistenta directa acordata intreprinderilor) s-au desfasurat la cerere, cu un numar de intreprinderi (ProOptica SA, Optoelectronica 2001 SA si BOX2M Engineering SRL). Intreprinderile interesate trebuie sa consulte oferta publica de expertiza si sa apeleze persoana de contact (sau directorul de proiect).

In cadrul subactivitatilor de tip A3 s-au desfasurat un numar de intalniri individuale cu intreprinderile. Este vorba de Apel Laser SRL, ProOptica SA, BOX2M Engineering SRL, MARCTEL SIT SRL. Astfel de intalniri s-au desfasurat in cadrul unor vizite la IMT. Intrepriderile au prezentat aria lor de preocupari si au vizitat anumite laboratoare sau zone tehnologice din IMT. S-au conturat anumite posibilitati de colaborare intre parti.

Informatii de interes privind activitatea din IMT
  • Prezentarea activitatii laboratorului L8 - LABORATORUL DE TEHNOLOGII AMBIENTALE este accesibila aici.
  • La data de 24 februarie 2017 s-a desfasurat in IMT masa rotunda “Protectia proprietatii intelectuale, frana sau stimulent pentru cercetarea aplicativa”. Evenimentul a fost organizat de IMT in colaborare cu centrul de informare tehnologica CIT-IRECSON. Principalele concluzii ale acestei dezbateri (care a urmat unor activitati de instruire finantate prin TGE-PLAT) sunt prezentate aici.
  • La data de 17 februarie 2017 a avut loc in Universitatea “Politehnica” din Bucuresti evenimentul “Sinergii intre intreprinderea comuna ECSEL JU si Programul Operational Competitivitate, Axa 1: “Cercetare si dezvoltare tehnologica si inovarea tehnologica in sprijinul inovarii economice se dezvoltarii afacerilor” in cadrul careia IMT Bucuresti a prezentat in colaborare cu Infineon Technologies Romania proiectul ECSEL denumit “Motor-Brain-Nanoelectronics for Electric vehicle Intelligent Failsafe Drive Train”  Prezentarea este accesibila aici.
Informatii de interes general

Informatii privind competitiile pentru finantare de proiect din programele nationale si din cele europene au fost difuzate prin e-Flash News TGE-PLAT Nr.3 si sunt accesibile aici.

Management Comunicare TGE-PLAT