LesMoreNano

Metode imbunatatite de obtinere a nanoparticulelor metalice pentru reducerea toxicitatii acestora – mai putin clasic, mai mult eco

Sursa: www.appliednanomaterials.co

Finantat de:

Despre proiectului Rezultate estimate Obiective Impactul proiectului Parteneri
¤ Despre proiectului

Proiectul se incadreaza in contextul nanotoxicologiei, iar scopul acestuia este de a oferi o intelegere mai buna a aspectelor privind siguranta MeNPs si a stabili o baza pentru evaluarea sanatatii si a riscurilor. Astfel, ne propunem sa desfasuram activitati intense pentru evaluarea pericolelor si impactului nanoparticulelor selectate precum si produselor relevante din punct de vedere economic.
[mai multe detalii]

¤ Date generale despre proiect:

  • Durata proiectului: 2014-2017
  • Bugetul proiectului: 1.250.000 RON
  • Confinantare IMM: 187.500 RON
  • Aria tematica: Mediu
 

¤ Rezultate estimate

  • vor fi obtinute AuNPs, AgNPs si PtNPs de diferite dimensiuni/forme, de interes pentru dezvoltarea produselor de ingrijire a pielii, utilizand atat metode conventionale de reducere chimica, cat si metode prietenoase mediului.

  • pentru studiul proprietatilor nanoparticulelor, vor fi utilizate echipamente avansate de caracterizare si de asemenea vor fi folosite teste de nanotoxicologie specifice, in vitro, pentru indeplinirea obiectivului final propus in acest proiect, oferind un sprijin puternic pentru o decizie corecta.

[mai multe detalii]

¤ Noutati/ Evenimente/ Rezultate/ Progresul proiectului

¤ Obiective

Obiectivul final al proiectului LesMoreNano este de a transfera noi cunostiinte stiintifice din cercetare catre sectorul public si de a explora, examina si dezvolta noi solutii pentru obtinerea MeNPs nobile pentru proiectarea durabila de produse cosmetice noi fara efecte  toxice.
[mai multe detalii]

 


¤ Impactul socio-economic si de mediu al proiectului

Rezultatele proiectului vor conduce la imbunatatirea calitatii vietii sub diferite aspecte (social, economic, de mediu) si pentru diferite perspective de timp: inovare durabila pentru un IMM; O gama larga de aplicatii in domeniul cosmetic, medical; Locuri de munca; Siguranta. [mai multe detalii]

¤ Proiect coordonat de:

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
http://www.imt.ro/

 

¤ Proiect in parteneriat cu: [mai multe detalii]

  • Aghoras Invent SRL
  • Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei"
  • Universitatea Politehnica din Bucuresti

Informatii generale   Contact
Proiect finantat in cadrul Programului Parteneriate in domenii de Cercetare Prioritate, Cercetare Proiecte Colaborative de Cercetare Aplicativa PN-II-PT-PCCA-2013-4.
Contract Nr. 109/2014.
 

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie- IMT Bucuresti
Director de proiect: Dr. Adina Boldeiu; Dr. Monica Simion
E-mail: adina[dot]boldeiu[at]imt[dot]ro; monica[dot]simion[at]imt[dot]ro
Tel:  +40-21-269.07.70; +40-21-269.07.74;
Fax: +40-21-269.07.72; +40-21-269.07.76;
Website: www.imt.ro

Copyright © 2014 Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-IMT Bucuresti. Toate drepturile rezervate.