Nanotehnologia in Romania: studiu prospectiv

 

Rezumatul proiectului [...]

Parteneri [...]

Evenimente NANOPROSPECT [...]

Raport faza 1 [...]

Contact [...]

Pagina principala [...]

Nanotehnologia (definitie) [...]

Baze de date NANOPROSPECT [...]
**************************
NANOPROSPECT databases [...]

 

Lansarea proiectului NANOPROSPECT (Nanotehnologie in Romania: studiu prospectiv), 20 octombrie 2010, Biblioteca Academiei Romane, Calea Victoriei, Nr. 125.

Nou! Prezentari [...]
Galeria foto [...]
Afis [...]
Participati inscrisi prin completarea formularului de inregistrare [...]

  • Formatul manifestarii este urmatorul: Manifestarea este planificata in intervalul orar 9-14, cu o pauza de cafea in jurul orei 11.30.
  • Membrii consortiului NANOPROSPECT vor prezenta obiectivele proiectului si modul in care isi propun sa interactioneze cu comunitatea stiintifica si de afaceri pentru a elabora recomandarile strategice care trebuie furnizate de proiect in ceea ce priveste finantarea unor directii de activitate si alte masuri care pot fi luate pentru ca Romania sa devina competitiva in domeniu. Un rezumat al propunerii NANOPROSPECT este accesibil aici.
  • Asa cum s-a anuntat anterior va urma o DEZBATERE si se asteapta intrebari si propuneri, cu precadere din partea altor organizatii decat cele care fac parte din consortiu (inclusiv pe probleme de inovare si de educatie). Si interventiile in nume propriu sunt binevenite. Spre deosebire de manifestarile de la inceputul anului, de data aceasta nu intereseaza prezentari de organizatii sau de realizari mai deosebite, ci modul in care se poate implementa mai eficient proiectul descris prin documentul accesibil la punctul 2.
  • Pentru planificarea unor interventii mai consistente va rugam sa redactati in avans o propunere de interventie (care poate fi sub forma unui document Word de 1/2 pagini sau sub forma unei prezentari ppt de 2-4 slide-uri). Pentru trimiterea propunerii NU folositi e-mail-ul (nu mai este timp pentru un dialog), ci faceti un upload (salvati documentul) pe pagina de web accesibila aici). Organizatorii isi rezerva dreptul de a face o selectie, dar toate propunerile facute de Dv. vor fi disponibile in zilele urmatoare pe pagina de web.
  • Cei care doresc sa participe la dezbaterea din 20 octombrie sunt rugati sa nu uite sa completeze (pana marti 19 octombrie, ora 14) formularul de inscriere foarte simplu de pe pagina www.romnet.net/nano, formular care este accesibil direct aici
Lansarea proiectului NANOPROSPECT - dezbaterea din 20 octombrie, ora 9, Academia Romana.
Stimati colegi,

Care va fi perspectiva nanotehnologiilor in Romania?

Aveti posibilitatea de a va implica de la inceput in studiul prospectiv NANOPROSPECT, afland chiar acum despre ce este vorba (o descriere sintetica a proiectului aici) si apoi participand la dezbaterea din 20 octombrie, ora 9, la Academia Romana.

Intrati pe pagina http://www.romnet.net/nano/2010.10.20/ si inregistrati-va pentru participare.

Va asteptam,
Acad. Dan Dascalu
Director NANOPROSPECT

Lansarea proiectului NANOPROSPECT pentru Strategia Nationala in Nanotehnologii, 20 octombrie 2010, Academia Romana

Formular de inregistrare [...]

In luna ianuarie (12 ianuarie 2010) a avut loc manifestarea “Spre o strategie nationala in nanotehnologii” la Academia Romana. La acea data se spera intr-o apropiata lansare a competitiei pentru conducerea unui proiect prospectiv in “nanotehnologii”, care sa duca la elaborarea unei “strategii” a domeniului (de fapt la elaborarea unor propuneri sau “recomandari strategice”).

Propunerea care va fi finantata are acronimul NANOPROSPECT si este coordonata de catre INCD-Microtehnologie (IMT). Din consortiu mai fac parte alti 10 parteneri.

Proiectul va demara printr-o larga consultare care va avea loc la Biblioteca Academiei Romane, la data de 20 octombrie, ora 9:00. Durata proiectului este de numai 5 luni de zile, deci este important ca toti cei interesati sa fie anuntati din timp si chiar sa participe la luarea unor decizii in faza de demarare a proiectului.

Programul provizoriu al intalnirii din 20 octombrie cuprinde:

(1) Cuvant introductiv din partea ANCS (ce se asteapta de la acest studiu prospectiv);
(2) Prezentarea generala a proiectului (obiectivele proiectului si derularea activitatilor);
(3) Prezentarea propunerii de suport informatic pentru proiect (comunicare electronica, anchete on-line, baze de date).
(4) Evaluarea potentialului CD al Romaniei in nanostiinta si nanotehnologie;
(5) Evaluarea participarii Romaniei in cooperarea internationala si in particular in programele europene;
(6) Importanta facilitatilor experimentale;
(7) Probleme legate de inovare si de interactiunea comunitatii CD cu mediul de afaceri;
(8) Scenarii pentru stabilirea prioritatilor in domeniu si evaluarea lor.

Pe pagina cu parola care a fost creata cu ocazia evenimentului din 12 ianuarie 2010, la adresa www.romnet.net/nano, s-a acumulat informatie de interes pentru cei care activeaza in domeniu si doresc sa participe la elaborarea “strategiei”. Coordonatorul NANOPROSPECT, care are si sarcina de a asigura suportul informatic al proiectului, intentioneaza sa utilizeze in continuare aceasta informatie culeasa in aceasta pagina.

Cei inregistrati pentru participare la evenimentul din 12 Ianuarie 2010 au acces la sectiunea cu parola http://www.romnet.net/nano/strategy/login.php datele lor fiind retransmise in data de 12 octombrie 2010 pe adresele de email cu care s-au inregistrat in formularul de participare.

Cei care nu s-au inregistrat la evenimentul "Spre o strategie nationala in nanotehnologii" (12 ianuarie 2010) pot completa formularul de inscriere pentru a avea aces la informatiile din pagina cu parola.