Buletin electronic trimestrial, proiect TGE-PLAT - Nr. 1,

7 decembrie 2016

Tehnologiile Generice Esentiale (TGE) aplicate in beneficiul IMM-urilor din Romania.

Pentru informatii detaliate privind celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Cuvant inainte al directorului de proiect [...]
Directorul de proiect prezinta principalele caracteristici ale proiectului si rolul buletinului electronic trimestrial (e-news TGE-PLAT).
Obiectivul proiectului [...] Conferinta de lansare a proiectului TGE-PLAT [...]

Proiectul este destinat dezvoltarii parteneriatului IMT Bucuresti cu intreprinderile in scopul transferului de cunostinte iar sustenabilitatea va fi asigurata de crearea unui centru tehnologic si de inovare care sa asigure perpetuarea in institut a unei „culturi a inovarii”.

La data de 7 noiembrie 2016 a fost lansat public proiectul TGE-PLAT (eveniment de presa si eveniment tematic, inclusiv o miniexpozitie). Sunt disponibile materialele prezentate oral si cele incluse in mapa difuzata participantilor.
Despre proiect [...] Oferta detaliata a IMT (versiune decembrie 2016) [...]
TGE-PLAT finanteaza transferul de cunostinte catre intreprinderi in domeniul definit de prioritatea de specializare inteligenta „Tehnologiile informatiei si comunicatiilor, spatiu si securitate”. Potentialul IMT Bucuresti este dat de expertiza si infrastructura de cercetare in micro-nanoelectronica, micro-nanofotonica, nanotehnologie (trei „tehnologii generice esentiale”, TGE). Oferta pe cele trei directii de cercetare (microsenzori, fotonica si respectiv unde milimetrice) va fi aprofundata prin interactiunea cu intreprinderile. Se prezinta expertiza si rezultatele obtinute recent de IMT pe cele trei directii CD specificate in proiect (microsenzori, fotonica, respectiv unde milimetrice). Se adauga brevetele/cererile de brevet si publicatiile ISI legate de aceleasi trei domenii CD. Este ilustrata oferta de servicii pe cateva directii caracteristice.
Activitati din proiect dedicate firmelor [...] Activitati in curs de desfasurare/activitati in pregatire [...]
Sunt prezentate succint activitatile de tip A (pregatire a transferului de cunostiinte) si cele de tip B, C, si D (care necesita cofinantare din partea intreprinderii). Continua asistenta privind expertiza IMT (A2) si incep intalnirile bilaterale intre IMT si respectiv firma interesata (A3). Se pregateste deschiderea accesului la servicii. In curand va fi lansata o platforma electronica de comunicare intre IMT si firmele care se califica drept potentiali parteneri in TGE-PLAT.
Grupul tinta si conditii de participare [...] Invitatie de participare pentru noi firme [...]

Sunt prezentate informatii despre firmele potential interesate si conditiile de finantare.

Proiectul continua sa fie deschis pentru accesul la informatie si includerea de noi firme romanesti in randul partenerilor potentiali.

Management Comunicare TGE-PLAT