LABORATOR DE ANALIZE MORFOLOGICE LA SCARA NANOMETRICA

NANOMORPH

 
REZULTATE PRECONIZATE
English Version
last update - Mai 2009

REZULTATE

Prin crearea laboratorului acreditat NANOMORPH va fi asimilat in Romania un procedeu de evaluare si testare a calitatii produselor si proceselor – cel prin analiza morfologiei suprafetelor la scara nanometrica pe baza de masuratori SEM si SPM 3D, procedeu care nu a fost aplicat pina acum in tara noastra decit in mod experimental si in scopuri de cercetare. Analizele de acest tip se adreseaza unei categorii extrem de largi de aplicatii din cercetarea de laborator, industriala sau inginerie. Pentru aceasta au fost dezvoltate metode si procedee tehnice specifice si a fost achizitionat un echipament de tip SPM de inalta performanta.

Laboratorul de analize morfologice la scara nanometrica si-a propus realizarea urmatoarelor incercari in regim de acreditare conform SR EN ISO/CEI 17025:2005:

    1. Imagistica AFM a morfologiei suprafetelor. Aceasta incercare poate include, la cererea beneficiarului, o procedura separata de analiza a datelor pentru determinarea parametrilor de stare ai suprafetelor prin metoda AFM;

    2. Imagistica SEM a morfologiei suprafetelor;