• CESMIN

  Impreuna putem indrazni mai mult!

 • CESMIN

  Impreuna putem indrazni mai mult!

 • CESMIN

  Impreuna putem indrazni mai mult!

 • CESMIN

  Impreuna putem indrazni mai mult!

E-newsletter CESMIN

Numarul 13, August 2023

COMPETIȚII. APELURI PENTRU PROPUNERI PROIECTE HORIZON EUROPE si TRANSNATIONALE

APELURI HORIZON EUROPE

ERC (European Research Council)

_________________________________________
WIDENING

_________________________________________
EIC (European Innovation Council)

EIC PATHFINDER
Type of action: HORIZON EIC Grants; Opening date: 20 June 2023; Deadline: model single-stage; Deadline date: 18 October 2023

EIC TRANSITION
Type of action: HORIZON EIC Grants; Opening date: 17 January 2023; Deadline model: multiple cut-off; Next deadline: 27 September 2023

EIC ACCELERATOR
Type of action:  HORIZON EIC Accelerator Blended Finance; Opening date: 08 December 2022; Deadline model; multiple cut-off; Next deadline: 04 October 2023

APELURI TRANSNATIONALE

Evenimente de informare si brokeraj organizate de Comisia Europeana

1. Webinar on ERC grant competitions 2024, 20 Septembrie 2023

2. Horizon Europe Cluster 6 Info Days - Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture & Environment, 26 - 27 septembrie 2023, eveniment hibrid Brussels, Belgia si online. In cadrul acestui eveniment va fi prezentat Work Programme 2024. Apelurile pentru propunerile de proiecte se vor deschide in data de 17 octombrie 2023, cu deadline la sfarsitul lunii februarie 2024. Programul de lucru 2024 include 75 topici si are alocat un buget de peste 890 milioane euro pentru finantarea celor mai bune proiecte.

3. Horizon Europe info days - Cluster 4, 11 - 12 octombrie 2023. Acest eveniment va prezenta apelurile pentru propuneri de proiecte din anul 2024 cuprinse in programul de lucru „Digital, Industrie și spațiu” 2023-2024 Clusterul 4 din programul Orizont Europa. Reprezentanti ai Comisiei Europene vor prezenta tematicile apelurilor, procesul de evaluare și selectie a proiectelor finantate.

4. Horizon Europe info day Cluster 5 - Climate, Energy and Mobility, 17 octombrie 2023. Evenimentul va oferi potențialilor participanti la apelurile 2024 oportunitatea de a afla mai multe despre opțiunile de finanțare ale programului de lucru pentru Cluster 5 pentru 2024, care se concentrează pe tranziția verde și tranzitia digitala pentru a atinge neutralitatea climatică în Europa până în 2050.
In data de 18 octombrie 2023 va avea loc un eveniment virtual de brokeraj organizat de proiectul GREENET – reteaua punctelor nationale de contact pentru Cluster 5.

Evenimente de informare si brokeraj, conferinte organizate de platforme tehnologice europene, asociatii, clustere 

1. EOSC Symposium 2023, 20 - 22 septembrie 2023, hibrid - Madrid, Spania si online. Sub titlul “Taking EOSC into the future”, simpozionul va aborda subiecte presante și alte topici legate de sustenabilitatea EOSC: EOSC după 2027, Guvernare și linii directoare, Impactul asupra datelor și infrastructurii europene, ecosistem.

2. Inaugurarea oficiala a Chips Joint Undertaking, 22-23 Noiembrie 2023, Belgia. Comunitatea stiintifica din domeniul Componentelor Electronice si Sistemelor este invitata sa participe la evenimentul de inaugurare oficiala a Chips JU (atuala KDT JU). Evenimentul va celebra a oficială a Chips JU și va oferi informații despre obiectivele și foaia de parcurs strategică. Alăturați-vă pentru a afla mai multe despre misiunea și programul Chips JU.

8. Workshop Harmonisation of test methods for nano and advanced materials, 22 - 23 noiembrie 2023. Participanții vor primi informații despre ghidurile de testare OCDE pentru nanomateriale, precum și despre perspectiva Inițiativei Malta privind viitorul dezvoltării acestor ghiduri de testare în cadrul unei strategii europene privind metodele de testare.

INFORMAȚII UTILE.Noutati, informatii privind proiecte si activitati de cercetare si inovare

1. Centrul CESMIN al IMT București, promotor al colaborării europene în știință și tehnologie, Market Watch

2. Comisia Europeană a publicat ediția 2023 a Tabloului de bord european al inovației (European Innovation Scoreboard) și a Tabloului de bord regional al inovației (Regional Innovation Scoreboard).

3. Noutati Platforme Tehnologice Europene

Reteaua nationala a organizatiilor publice si private interesate de cooperarea europeana în domeniul micro- si nanotehnologiilor

CEntru Suport pentru cooperare europeana în MIcro- si Nanotehnologii (CESMIN) (www.imt.ro/CESMIN) va invita sa faceti parte din Reteaua Nationala a organizatiilor publice si private interesate de cooperarea europeana în domeniul micro- si nanotehnologiilor. Scopul retelei este cresterea participarii organizatiilor din România la competitiile europene si implicit cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare alocate pentru Orizont Europa si alte programe asociate.

Reteaua, in curs de formare, se adreseaza tuturor organizatiilor de cercetare publice si private interesate de cooperare în domeniul micro si nanotehnologiilor.
Membrii retelei:

 • au acces gratuit la baza de date CESMIN, care urmareste eficientizarea circulatiei informatiei utile pentru participarea la competitiile europene din domeniul micro-nanotehnologiilor;
 • pot participa la ateliere de lucru CESMIN privind elaborarea unor propuneri de proiecte europene;
 • pot participa la evenimentele de informare organizate de CESMIN cu privire la programele europene;
 • beneficiaza de vizibilitate sporita pe plan european (publicare oferta/profil organizatie pe pagina web in limba engleza);
 • beneficiaza de informare prin buletinele electronice CESMIN;
 • sunt invitati la dezbateri referitoare la:  strategii de cercetare,  strategii de participare la propuneri de proiecte europene, cresterea ratei de succes, cum sa scriem un proiect si cum sa adresam convingator tematicile apelului cat si sectiunile unei propuneri (Excelenta, impact implementare).

De asemenea beneficiaza de prioritate în acordarea serviciilor oferite de CESMIN, respectiv:

 • Asistenta pentru redactarea ofertei de participare la programele europene;
 • Cautarea de parteneri adecvati;
 • Diseminarea ofertelor organizatiilor din România pentru diverse competitii;
 • Asistenta în redactarea de propuneri de proiecte;

Cei interesati sunt rugati sa completeze Expresia de interes si sa o transmita la adresa [email protected].

Multumim celor care au acceptat propunerea noastra si au semnat acordul de parteneriat.
___________________
Pentru a primi în continuare buletinul CESMIN, va rugam sa va înregistrati aici.
Dezabonare
.
___________________
Împreuna putem îndrazni mai mult!
Scrieti-ne pe adresa [email protected], iar un membru al echipei va va contacta cât mai curând.

De ce IMT Bucuresti?
Extranet
E-newsletter
Evenimente

Proiect co-finantat din Fondul European De Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.mfe.gov.ro
Conţinutul acestui website nu reprezinta în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.