• CESMIN

    Impreuna putem indrazni mai mult!

  • CESMIN

    Impreuna putem indrazni mai mult!

  • CESMIN

    Impreuna putem indrazni mai mult!

  • CESMIN

    Impreuna putem indrazni mai mult!

E-newsletter CESMIN

Numarul 9, Octombrie 2022

COMPETIȚII. APELURI PENTRU PROPUNERI PROIECTE HORIZON EUROPE si TRANSNATIONALE

1. Apeluri in cadrul Pillar I – EXCELLENT SCIENCE

  • Apeluri ERC - European Research Council
    • ERC CONSOLIDATOR GRANTS ERC-2023-COG
      Type of action: HORIZON ERC Grants; Deadline model: single-stage;
      Opening date 28 September 2022, Deadline date 02 February 2023 17:00:00 Brussels time
    • ERC Science Journalism Initiative ERC-2023-SJI-1
      Type of action: HORIZON Coordination and Support Actions; Deadline model: single-stage
      Opening date 15 September 2022, Deadline date: 15 December 2022 17:00:00 Brussels time
    • ERC Synergy Grants ERC-2023-SyG
      Type of action: HORIZON ERC Synergy Grants; Deadline model: single-stage
      Opening date 13 July 2022, Deadline date 08 November 2022 17:00:00 Brussels time
    • ERC PROOF OF CONCEPT GRANTS ERC-2023-POC
      Type of action: HORIZON ERC Proof of Concept Grants; Deadline model: multiple cut-off
      Opening date 20 October 2022, Next deadline 24 January 2023 17:00:00 Brussels time
  • Apeluri deschise MSCA - Marie Skłodowska-Curie Actions
    • MSCA Doctoral Networks 2022 HORIZON-MSCA-2022-DN-01-01: Type of action: HORIZON TMA MSCA Doctoral Networks, HORIZON TMA MSCA Doctoral Networks - Industrial Doctorates, HORIZON TMA MSCA Doctoral Networks - Joint Doctorates; Deadline model: single-stage; Deadline date: 15 November 2022 17:00:00 Brussels time

_____________
2. Apeluri in cadrul Pillar II – GLOBAL CHALLENGES AND EUROPEAN INDUSTRIAL COMPETITIVENESS

_____________
3. Apeluri in cadrul Pillar III
-Innovative Europe

  • The European Innovation Council (EIC)

_____________
4. Widening Participation and Strengthening the European Research Area

  • Widening participation and spreading excellence
    • Hop On Facility HORIZON-WIDERA-2022-ACCESS-07-01: Type of action: HORIZON Research and Innovation Actions; Opening date: 27 January 2022; Deadline model: multiple cut-off; Next deadline: 10 November 2022 17:00:00 Brussels time
    • Fostering balanced brain circulation – ERA Talents, HORIZON-WIDERA-2022-TALENTS-03-01
      Type of action HORIZON Coordination and Support Actions
      Opening date 29 June 2022; Deadline model single-stage; Deadline date 15 November 2022 17:00:00 Brussels time

_____________
5. Apel comun Biodiversa+ 2022-2023 – BiodivMon - „Îmbunatatirea monitorizarii transnationale a biodiversitatii si a schimbarii ecosistemelor pentru stiinta si societate”

Biodiversa+, noul parteneriat cofinantat pentru biodiversitate – dezvoltat în comun de BiodivERsA si Comisia Europeana (DG Mediu si DG Cercetare si Inovare) a fost lansat oficial la 1 octombrie 2021.
Parte din Strategia europeana pentru biodiversitate pentru 2030, pentru a construi o punte între stiinta, politica si practica, Biodiversa+ reuneste 75 de programe de cercetare si finantare si actori din zona politicilor de mediu din 37 de tari europene si asociate pentru a lucra la 5 obiective principale:

  • Planificarea si sprijinirea cercetarii si inovarii privind biodiversitatea printr-o strategie comuna, apeluri comune anuale pentru proiecte de cercetare si activitati de tip "capacity building"
  • Crearea unei retele de scheme armonizate pentru a îmbunatati monitorizarea biodiversitatii si a serviciilor ecosistemice în întreaga Europa
  • Contributie la cunostinte de vârf pentru implementarea solutiilor bazate pe natura si evaluarea biodiversitatii în sectorul privat
  • Asigurarea unui sprijin eficient bazat pe stiinta pentru elaborarea si implementarea politicilor în Europa
  • Consolidarea relevantei si impactului cercetarii pan-europene asupra biodiversitatii, într-un context global

Termenul limita pentru depunerea propunerilor preliminare (obligatoriu): Miercuri 9 Noiembrie 2022, 15:00 CET (ora locala în Bruxelles)
Termenul limita pentru depunerea propunerilor complete: Miercuri 5 Aprilie 2023, 15:00 CEST (ora locala în Bruxelles)

Evenimente de informare si brokeraj organizate de platforme tehnologice europene, asociatii, clustere 

1. SEMICON EUROPA, 15- 18 noiembrie 2022, Munich, Germania

Acest eveniment este unic pentru productia de electronice din Europa si abordeaza urmatoarele tematici: Top-notch Keynotes; Market Trends; Exhibition & Networking; Advanced Packaging Forum / Fab Management Forum; SMART Manufacturing / Mobility / MedTech; Workforce Development; Environment and Sustainability; The Future of Computing; Advancements in Wireless Tech.
_____________

2. EFECS 2022 - European Forum for Electronic Components and Systems, 24 – 25 noiembrie 2022, Amsterdam, Olanda;

In cadrul evenimentului, organizat de catre platformele AENEAS, EPoSS si Inside va fi discutata Agenda Strategica ECS SRIA 2023 si vor fi furnizate informatii privind noile apeluri pentru propuneri de proiecte.
Evenimentul ofera oportunitati de networking, creare de consortii, posibilitati de prezentare idei pentru noi proiecte - EFECS  Project ideas: scurta prezentare sau poster in  platforma de colaborare ECS Collaboration Tool, prezentare poster la expozitie, prezentare in sesiune plenara.
Detalii privind Expozitia sunt disponibile AICI.
_____________

3. ECS BROKERAGE 2023, 7-8 februarie 2023

Acest eveniment reuneste activitatile de brokeraj ale asociatiilor AENEAS, EPoSS si Inside într-un singur eveniment de retea digitala dedicat propunerilor de proiecte din domeniul Componentelor si Sistemelor Electronice.
Acest eveniment este un bun prilej pentru comunitatea ECS de a identifica idei si parteneri pentru viitoare propuneri de proiecte.
Programul preliminar va fi disponibil in Noiembrie 2022.

Evenimente de informare si brokeraj, cursuri de instruire

1. European Research and Innovation Days 2022, 28 – 29 septembrie 2022
Evenimentul flagship al Comisiei Europene a reunit peste 14000 de participanti din peste 100 de tari, factori de decizie, cercetatori, antreprenori si publicul larg, pentru a dezbate si a modela viitorul cercetarii si inovarii in Europa si nu numai.
Au fost discutate subiecte de interes major pentru cercetare si inovare: Noua Agenda Europeana de Inovare, Misiunile EU, European Green Deal, Planul Strategic Orizont Europa 2021-2027, aspecte legate de cultura si creativitate la nivel european, Anul European al Tineretului si multe altele.
Politicieni, cercetatori, inovatori si cetateni din Europa si nu numai au participat la peste 50 de sesiuni si ateliere de lucru virtuale live în care s-a discutat despre modul în care cercetarea si inovarea pot contribui la realizarea prioritatilor Europei.
Cu ocazia acestui eveniment s-a initiat si semnarea „Acordului pentru Reformarea Evaluarii Cercetarii”, document care include principiile, angajamentele si cadrul de timp pentru realizarea reformelor si stabileste principiile pentru o coalitie de organizatii care si-au exprimat interesul sa lucreze împreuna la implementarea schimbarilor în practicile de evaluare pentru cercetare, cercetatori si organizatii de cercetare.
Sunt disponibile înregistrarile video ale prezentarilor.

____________
.2. XECS CALL 2 LAUNCH EVENT

In data de 29 septembrie 2022 a avut loc evenimentul de lansare XECS CALL 2.
Este disponibila înregistrarea video a evenimentului cat si prezentarile sustinute. Comunitatea Electronics Components and Systems va invita sa participati la Xecs Call 2, termenul limita este 23 februarie 2023.

INFORMAȚII UTILE.Noutati, informatii privind proiecte si activitati de cercetare si inovare

1.  ERC Work Programme 2023

ERC si-a anuntat programul de lucru pentru 2023, cu un buget total de aproximativ 2,2 miliarde EUR pentru granturi. Aceasta suma va sprijini peste o mie de cercetatori de top din Europa. Programul de lucru pentru anul viitor stabilit de Consiliul stiintific al ERC, a fost adoptat de catre Comisia Europeana in data de 11 iulie a.c.
____________
2
. Draft Agenda Strategica de Cercetare si Inovare ECS (ECS-SRIA 2023)

O versiune noua a Agendei Strategice de Cercetare si Inovare ECS (ECS-SRIA) care a fost dezvoltata de expertii comunitatii ECS, coordonati de cele trei asociatii din industrie: AENEAS, EPoSS si Inside este in consultare publica.
Versiunea pre-finala a ECS-SRIA va fi prezentata la EFECS si va exista în continuare posibilitatea de a trimite feedback minor timp de doua saptamâni dupa EFECS. Puteti trimite feedback prin e-mail pâna la 28.10.2022.

Toate detaliile sunt disponibile la adresa: https://ecscollaborationtool.eu/first-draft-ecs-sria-2023.html.

____________
3.
Ghid privind sinergiile dintre programele MSCA si EIT

A fost publicat noul ghid, pentru organizatiile sau persoanele implicate în oricare dintre aceste programe, ce prezinta modul in care un proiect ar putea beneficia de activitatile altor proiecte si comunitati de cunoastere si inovare (Knowledge and Innovation Communities - KIC) sau sa inspire un proiect spin-off în celalalt program. Va invitam sa-l consultati la adresa https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/news/new-guide-exploring-opportunities-arising-from-synergies-between-msca-and-the-eit

Reteaua nationala a organizatiilor publice si private interesate de cooperarea europeana în domeniul micro- si nanotehnologiilor

CEntru Suport pentru cooperare europeana în MIcro- si Nanotehnologii (CESMIN) (www.imt.ro/CESMIN) va invita sa faceti parte din Reteaua Nationala a organizatiilor publice si private interesate de cooperarea europeana în domeniul micro- si nanotehnologiilor. Scopul retelei este cresterea participarii organizatiilor din România la competitiile europene si implicit cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare alocate pentru Orizont Europa si alte programe asociate.

Reteaua, in curs de formare, se adreseaza tuturor organizatiilor de cercetare publice si private interesate de cooperare în domeniul micro si nanotehnologiilor.
Membrii retelei:

  • au acces gratuit la baza de date CESMIN, care urmareste eficientizarea circulatiei informatiei utile pentru participarea la competitiile europene din domeniul micro-nanotehnologiilor;
  • pot participa la ateliere de lucru CESMIN privind elaborarea unor propuneri de proiecte europene;
  • pot participa la evenimentele de informare organizate de CESMIN cu privire la programele europene;
  • beneficiaza de vizibilitate sporita pe plan european (publicare oferta/profil organizatie pe pagina web in limba engleza);
  • beneficiaza de informare prin buletinele electronice CESMIN;
  • sunt invitati la dezbateri referitoare la:  strategii de cercetare,  strategii de participare la propuneri de proiecte europene, cresterea ratei de succes, cum sa scriem un proiect si cum sa adresam convingator tematicile apelului cat si sectiunile unei propuneri (Excelenta, impact implementare).

De asemenea beneficiaza de prioritate în acordarea serviciilor oferite de CESMIN, respectiv:

  • Asistenta pentru redactarea ofertei de participare la programele europene;
  • Cautarea de parteneri adecvati;
  • Diseminarea ofertelor organizatiilor din România pentru diverse competitii;
  • Asistenta în redactarea de propuneri de proiecte;

Cei interesati sunt rugati sa completeze Expresia de interes si sa o transmita la adresa [email protected] pâna la data de 29.11.2022.

Multumim celor care au acceptat propunerea noastra si au semnat acordul de parteneriat.
___________________
Pentru a primi în continuare buletinul CESMIN, va rugam sa va înregistrati aici.
Dezabonare
.
___________________
Împreuna putem îndrazni mai mult!
Scrieti-ne pe adresa [email protected], iar un membru al echipei va va contacta cât mai curând.

De ce IMT Bucuresti?
Extranet
E-newsletter
Evenimente

Proiect co-finantat din Fondul European De Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.mfe.gov.ro
Conţinutul acestui website nu reprezinta în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.