• CESMIN

    Impreuna putem indrazni mai mult!

  • CESMIN

    Impreuna putem indrazni mai mult!

  • CESMIN

    Impreuna putem indrazni mai mult!

  • CESMIN

    Impreuna putem indrazni mai mult!

Flash news CESMIN

Numarul 1, 16 februarie 2021

 

1.EU Industry Days 2021, 23 - 26 februarie 2021

Este un eveniment anual emblematic al industriei din Europa, ce reprezinta o platforma principala pentru discutii privind provocarile industriale si gasirea de oportunitati si raspunsuri prin dialog cu o gama larga de parteneri. Aceasta editie are loc intr-un moment special, in care industria incepe o transformare din punct de vedere ecologic si digital, deschizand noi oportunitati pentru intreprinderile si cetatenii Uniunii Europene.

Programul evenimentului cuprinde sesiuni plenare si sesiuni paralele tematice la care participa directori ai unor programe si directii din cadrul Comisiei Europene, directori ai unor mari companii, intreprinderi comune, asociatii industriale europene. Exemple de sesiuni: Low carbon, affordable energy for industrial transformation; Joining forces – how industrial alliances help to achieve EU policy objectives?; Defining the potential of digital for sustainability, innovation and recovery; Ready for the 21st century: Driving industrial innovation towards European Green Deal goals. Evenimentul va fi deschis de presedinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen si presedintele Parlamentului European, David Sassoli.


EU Industry Week 2021
-
pana la sfarsitul lunii martie 2021 vor avea loc evenimente la nivel local in intreaga Europa si nu numai. Ateliere de lucru, seminarii, prezentari de afaceri vor demonstra modul in care ecosistemele industriale europene vor sprijini modelarea viitorului digital al Europei si asigurarea neutralitatii climatice a industriei europene pana in 2050.
_________________

2. Webinar de informare privind viitorul program ORIZONT EUROPA 2021 – 2027, 25 februarie 2021

Institutul de Economie Mondiala al Academiei Romane, in calitate de beneficiar al proiectului "Centru Suport pentru IEM proiecte de cercetare – inovare competitive in Orizont 2020", ID 107540, va invita sa participati la webinarul de informare privind ORIZONT EUROPA - viitorul program de investitii al UE pentru cercetare si inovare (2021 – 2027) - care se va desfasura in ziua de 25 februarie 2021, in intervalul orar 11:00 – 14:00, ora Romaniei.
Prezentarile vor fi sustinute de Iulia MIHAIL – Director ROST – Oficiul Roman pentru Stiinta si Tehnologie pe langa Uniunea Europeana - ROSTeu si Cristina ANANIA – Director adjunct ROST – Oficiul Roman pentru Stiinta si Tehnologie pe langa Uniunea Europeana – ROSTeu.    
Sunt invitati sa participe la eveniment cercetatorii Institutului de Economie Mondiala, precum si ai altor institute ale Academiei Romane, institute nationale de cercetare-dezvoltare (INCD-uri), universitati, organizatii nationale (ex: intreprinderi mici si mijlocii). 
_____________
Alte evenimente de interes pentru domeniul micro-nanotehnologiilor:

Eveniment destinat gasirii de parteneri pentru proiecte FET in domeniile Energie si Mediu si prezentarii a 14 proiecte Future and Emerging Technology/EIC Pathfinder finantate de Comisia Europeana.

Evenimentul ofera oportunitati pentru gasire de parteneri la propuneri de proiecte pentru apelul ERA-NET Cofund Urban Transformation Capacities (ENUTC)

Acest workshop se adreseaza beneficiarilor proiectelor EIC Pathfinder FET-Open si FET-Proactive.
Termen pentru inscriere: 4 martie 2021.

Conferinta EuroNanoForum 2021, cea mai mare conferinta europeana de networking din domeniile nanotehnologiilor, materialelor avansate, inovatie si afaceri, va fi organizata in timpul Presedintiei Portugheze a Consiliului UE. Evenimentul va aborda rolul tehnologiilor si industriilor ce au la baza nanotehnologiile in transformarea catre o Uniune Europeana prospera, va prezenta rolul activitatilor de cercetare si dezvoltare, precum si oportunitatile oferite de urmatorul program cadru al UE: Orizont Europa.
EuroNanoForum 2021 va reuni experti din diferite sectoare, care vor identifica optiunile si prioritatile politice. Pe langa schimbul de informatii despre provocarile tehnice, industriale si sociale, vor fi discutate puncte de vedere si idei cu privire la rolul Nanotehnologiei si al Materialelor Avansate in procesul de recuperare al UE.
Programul va cuprinde sesiuni de prezentari orale si postere, expozitie industriala, sesiuni de networking si brokeraj.
Conferinta va avea loc in format online, fara taxa de participare.
___________________________

IMPORTANT
Va reamintim ca pe pagina de EXTRANET a proiectului CESMIN gasiti informatii importante din domeniul micro-nanotehnologiilor referitoare la:

  • Apeluri pentru propuneri de proiecte Orizont 2020 si transnationale;
  • Materiale de informare, documente utile privind programele Orizont 2020 si Orizont Europa, publicatii ale Comisiei Europeane;
  • Evenimente de informare si brokeraj;
  • Platforme Tehnologice Europene, Parteneriate Public-Private (PPP), asociatii, initiative, clustere, consilii europene in domeniul micro-nanotehnologiilor. Documente strategice, agende de cercetare si inovare ale acestor entitati;
  • Retele ale Punctelor Nationale;
  • Baze de date pentru gasirea de parteneri in vederea participarii la diverse competitii;

Informatiile sunt actualizate periodic.
Va invitam sa va inregistrati, completand formularul pentru solicitare acces in sistemul EXTRANET.

___________________
Pentru a primi în continuare buletinul electronic CESMIN, vă rugăm să vă înregistrați aici.
Pentru Dezabonare trimite un e-mail la adresa [email protected] cu textul "Dezabonare".
___________________
Împreună putem îndrăzni mai mult!
Scrieți-ne pe adresa [email protected], iar un membru al echipei vă va contacta cât mai curând.

De ce IMT Bucuresti?
Extranet
E-newsletter
Evenimente

Proiect co-finanțat din Fondul European De Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.mfe.gov.ro
Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.